Profil

U ovoj je kući duh

Oliver Jeffers

Raskošna i maštovita slikovnica autora hit-slikovnica
"Evo nas, tu smo" i "Sve što ćemo sagraditi".
19.78 €149.03 kn

Barkod: 9789533138558

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 80

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 32.5 cm

Širina: 21 cm

Težina: 650 g

Kako duhovi uopće izgledaju?

Jesu li bijeli s rupama umjesto očiju?

Pojavljuju li se samo noću?

Kad bi barem znala!

U ovoj je kući duh

U ovoj nas slikovnici Oliver Jeffers odvodi u dvorac prepun mračnih kutaka, brojnih hodnika i odaja. Ondje živi djevojčica koja vjeruje da njezin dom opsjedaju duhovi, ali još ih nije vidjela vlastitim očima.

Djevojčica nas poziva da joj se pridružimo u obilasku njezine kuće te joj pomognemo napokon pronaći duhove… Uz što je ovu zanimljivu priču začinio napetom atmosferom i protkao humorom, autor ju je upotpunio i nevjerojatnim kombinacijama ilustracija i fotografija koje je pronašao u starim knjigama i časopisima. Osobitost je ovog izdanja posebna vrsta paus-papira kojim se na pojedinim stranicama dobivaju neobični efekti pojavljivanja duhova, kojima čitatelj može „upravljati“ tj. odlučivati kojom će se brzinom i gdje pojaviti bića za kojima djevojčica traga u ovoj pomalo sablasnoj, neizvjesnoj, ali i duhovitoj igri skrivača. Sve je to učinjeno kako bi se iskustvo čitanja što više približilo stvarnom iskustvu šetnje kroz kuću u kojoj je, navodno, duh.

Profil

Oliver Jeffers

Umjetnik koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice Pastele u štrajku, Pastele se vraćaju kući, Dug put kući, U ovoj je kući duh, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

Fotografija © Caroline Tompkins

Moglo bi vas zanimati

×

U ovoj je kući duh

Oliver Jeffers

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu