Profil

Tvoje lice sutra (tvrdi uvez)

Javier Marias

Pisac se u ovom romanu vratio temama koje su ga opsjedale i u prijašnjim romanima: pitanju tajne i posljedicama koje može imati njezino otkrivanje.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531208208

Jezik izvornika: Španjolski

Broj stranica: 403

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Simona Delić

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 576 g

Tvoje lice sutra (tvrdi uvez)

„Čovjek nikada ne bi smio ništa pripovijedati”, počinje pripovjedač romana “Tvoje lice sutra” Jacques Deza koji je iz Španjolske došao u sveučilišno okružje Oxforda. Našavši se stjecajem okolnosti unutar udruženja koje je tijekom Drugoga svjetskog rata stvorilo britansku tajnu službu MI6, bit će zaposlen da predviđa buduća zbivanja.

Pripovjedač pripovijeda iz vizure 2003. ili 2004. godine (a roman je napisan 2002.) o aktualnim događajima koji se sagledavaju kao prošli (teroristički napad na New York, državni udar u Venezueli koji je Marias predvidio itd.). Opirući se klasificiranju ovoga romana kao špijunskoga, Marias ističe kako je riječ o špijuniranju u granicama uredskih prostorija, bez pustolovina u egzotičnim ambijentima karakterističnima za agenta 007 (iako se Ian Fleming pojavljuje kao lik u romanu).

Javier Manas jedan je od najpoznatijih suvremenih španjolskih pisaca; njegove knjige objavljene su u pedesetak zemalja. Roman “Tvoje lice sutra: I. Groznica i koplje” dobio je afirmativne recenzije u medijima širom svijeta.

Javier Marias

Javier Marías rođen je 1951. u Madridu. Bio je profesor na Sveučilištu u Oxfordu i na Komplutskome sveučilištu u Madridu. Član je Španjolske akademije. Do sada je napisao devet romana od kojih su mnogi osvojili neke od najcjenjenijih književnih nagrada, a na hrvatski su u izdanju Profila prevedeni Tvoje lice sutra, Zaljubljivanja i Tako počinje zlo. Djela Javiera Maríasa prevedena su na četrdeset jezika, objavljena u pedeset zemalja i prodana u šest milijuna primjeraka u cijelome svijetu.

Moglo bi vas zanimati

×

Tvoje lice sutra (tvrdi uvez)

Javier Marias

13.14 €
Dodajte u košaricu