Profil

Terenski rad (tvrdi uvez)

Mischa Berlinski

Živa, strastvena, duhovita, knjiga je to o opsjednutostima i tabuima - znanstvenim, religijskim i seksualnim - koja najavljuje novi uzbudljivi glas američke književnosti.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531209724

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 286

Godina objavljivanja: 2009.

Prijevod: Marinko Raos

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 487 g

Izvrsna priča… ne možeš stati čitati.
Stephen King

Terenski rad (tvrdi uvez)

Kad mu djevojka dobije posao u Tajlandu, mladi novinar Mischa Berlinski pridruži joj se kaneći uživati što više, a raditi što manje. No jedne pijane večeri do njega se dokotrlja priča: karizmatična američka antropologinja Martiya van der Leun nađena je mrtva u tajlandskome zatvoru gdje je služila doživotnu kaznu zbog ubojstva.

Isprva tek znatiželjan, Mischa polako odmotava klupko pripovijesti, a njegova potraga vodi ga do temelja moderne antropologije, kao i do obiteljske povijesti Martiyine žrtve – mladog misionara koji je u planinama Tajlanda propovijedao tajanstvenom domorodačkom plemenu Dijalo.

Kad drugih tragova ponestane, opsesija Martiyom van der Leun Mischu će naposljetku odvesti u svijet tajlandskih planinskih naroda, djevičansku zemlju koja postaje bojištem razornih strasti i dvaju suprotstavljenih, tipično američkih načina gledanja na svijet.

 

Mischa Berlinski

Mischa Berlinski rođen je u New Yorku 1973. Studirao je klasičnu filologiju na Sveučilištu Columbia i na Berkeleyju. Između ostalih poslova, radio je kao novinar u Tajlandu. Trenutačno živi u Rimu. Njegov prvi roman “Terenski rad” bio je finalist ugledne američke nagrade National Book Award 2008., a objavljen je, uz hvalospjeve publike i kritike, na više svjetskih jezika.

Moglo bi vas zanimati

×

Terenski rad (tvrdi uvez)

Mischa Berlinski

13.14 €
Dodajte u košaricu