Profil

Tajkunovi nasljednici

Bruno Šantek

Pojedinac protiv moćnika – akcijski triler na hrvatski način.
10.49 €79.04 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134109

Broj stranica: 193

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 225 g

Od zagrebačkih ulica do Like i obronaka Zagrebačke gore…

Tajkunovi nasljednici

Nakon pet godina zatvora zbog nasilja u obitelji, Tomislav napušta Zagreb, ali prošlost ga sustiže, njegova su djeca oteta i on je prvi osumnjičeni. Bijegom od policije postaje odmetnik odlučan da nađe svoju djecu i dokaže nevinost.

Tomislav Hren je požrtvovan i brižan otac, lukav u nadmudrivanju potjera i muževan u erotskim scenama, ali ni po čemu nije izuzetan i nadmoćan poput konfekcijskih akcijskih heroja, sve dok ga okolnosti ne prisile da misli i reagira na najbolji mogući način. „Život mi je u rasulu, sve izvan plana, ali očito sam u improvizacijama maher“, objašnjava svoje snalaženje u opasnim situacijama.

Od zagrebačkih ulica do Like i obronaka Zagrebačke gore – roman „Tajkunovi nasljednici“ odvija se u dobro poznatim krajolicima, što čitatelju pomaže da se uživi u svaki redak romana i pojačava strepnju zbog opasnosti koje prijete u poznatom, pitomom okolišu.

Dokumentarnim stilom Bruno Šantek podjednako zorno opisuje brze akcijske scene policijske potjere i tople očinske osjećaje koje obuzimaju glavnog junaka dok ulazi u dječju sobu svog sina. Poštujući pravila žanra, dopušta čitatelju da odahne kad na kraju trijumfiraju viteške vrijednosti, dok je spašavanje obamrlog dječaka oboljelog od astme dio osobne drame i vlastitog iskustva koje je autor opisao u svojoj prvoj knjizi “Izdisaj”.

Bruno Šantek

Bruno Šantek, rođen 1969. godine u Zagrebu, autor je romana Tajkunovi nasljednici, Dosta! i ispovijesti o životu s astmom Izdisaj, koja je, uz komentare prof. dr. Nevena Tudorića, objavljena u biblioteci Profil klinika. Šantek je i plodan pjesnik, a prozu piše od 2004. godine. Njegov prvi krimić, Tajkunovi nasljednici, publika je dočekala s odobravanjem zbog dinamičnih akcijskih scena i poznatih krajolika u kojima se radnja odvija. Kritičari su pak Šanteka pohvalili kao dugoočekivanog nasljednika najpopularnijih autora domaćeg krimića Gorana Tribusona i Pavla Pavličića.

Moglo bi vas zanimati

×

Tajkunovi nasljednici

Bruno Šantek

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu