Profil

Sve što ćemo sagraditi

Oliver Jeffers

Dirljiva priča o ocu i kćeri nadahnuta upravo Oliverovom kćerčicom Mari.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533137957

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 44

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Oliver Jeffers

Visina: 28.8 cm

Širina: 24.7 cm

Težina: 530 g

Nježno, promišljeno i puno ljubavi.
Readings

Autor čije su zanosne, predivno ilustrirane slikovnice postale nezaobilazna rutina pred spavanje.
The Guardian

Sve što ćemo sagraditi

Otac i kći spremaju se postaviti temelje za život. Služeći se vlastitim, posebnim alatima, bacaju se na posao i grade lijepe uspomene, dom koji će im pružati sigurnost, ljubav koja će ih grijati, cestu do Mjeseca i tunel prema nepoznatim krajevima, neosvojiv zamak i čvrst brod…

Međunarodno priznat ilustrator i popularni pisac slikovnica Oliver Jeffers stvara umjetnička djela i priča priče. Stvorio je cijeli niz nagrađivanih i izuzetno čitanih slikovnica koje su prevedene diljem svijeta. Sve što ćemo sagraditi: planovi za našu zajedničku budućnost dirljiva je priča o ocu i kćeri nadahnuta upravo Oliverovom kćerčicom Mari, a posvetio ju je svojoj majci i kćeri te njome poručio: „Slobodni smo sanjati i kovati planove (za budućnost) kada se ne moramo boriti za opstanak (u sadašnjosti). Za sve one očeve i kćeri na našem planetu kojima je sreća manje naklonjena nego nama, cilj nam je da svi imamo jednake prilike.”

Slikovnicu je napravio u vrlo sličnom nježnom i dirljivom tonu kao što je njegova prekrasna slikovnica Evo nas, tu smo koja je bestseler br. 1 New York Timesa te najbolja knjiga 2017. godine Timesa.

 

 

Profil

Oliver Jeffers

Umjetnik koji se bavi stvaranjem slikovnica, slikarstvom, ilustracijom, kolažom, performansom i kiparstvom. Znatiželja i humor glavne su osobine njegovih radova.

Jeffersov angažman i rad prepoznati su na međunarodnoj razini pa su njegove hvaljene slikovnice prevedene na više od pedeset jezika te su prodane u više od 14 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz to što je objavio brojne autorske slikovnice, ilustrirao je i veliki broj slikovnica drugih autora. Njegovi su radovi bili izloženi u Bruklinškom muzeju u New Yorku, Irskom muzeju moderne umjetnosti u Dublinu, Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu i Palači Auersperg u Beču.

Oliver Jeffers dobitnik je mnogih nagrada uključujući i nagradu The New York Timesa za najbolju ilustriranu dječju knjigu, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award te United Kingdom Literacy Association Award.

Hrvatski su čitatelji s oduševljenjem prihvatili njegove slikovnice Pastele u štrajku, Pastele se vraćaju kući, Dug put kući, U ovoj je kući duh, Evo nas, tu smo, Sve što ćemo sagraditi u izvrsnim prijevodima Ozrena Doležala.

Oliver Jeffers odrastao je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a trenutačno živi i radi u New Yorku.

Fotografija © Caroline Tompkins

Moglo bi vas zanimati

×

Sve što ćemo sagraditi

Oliver Jeffers

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu