Profil

Sve poharano, sve spaljeno (tvrdi uvez)

Wells Tower

Jedna od najzapaženijih (i najhvaljenijih i najprevođenijih) zbirki pripovjedaka dramatična je i uznemirujuća knjiga.
19.78 €149.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533190129

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 225

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Marinko Raos

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 334 g

Ove su priče žestoke, inventivne, lijepe, istančane i vrlo zabavne. Pune su samilosti i užasa; Wells Tower napisao je sjajnu knjigu.
Benjamin Kunkel

Sve poharano, sve spaljeno (tvrdi uvez)

Možda zato što u sebi nosi odjek svega onoga što volimo kod ponajboljih američkih autora kratke priče, od Twaina do Carvera, ali i zato što istodobno stoji zasebno, donoseći svjež, moćan glas novog autora.

Sa svojim vikinzima koji pljačkom pokušavaju odagnati zimsku melankoliju, svojim nes(p)retnim preljubnicima i razorenim obiteljima, svojim humorom, nasiljem, cinizmom i samilošću, cijelom jednom nezaboravnom galerijom likova koja napučuje njegovu divlju Ameriku, Wells Tower uvlači se čitatelju pod kožu i ne pokazuje namjeru otamo otići. Uživajte!

“Wells Tower blistavo je sjajan pisac. On nije tek podigao letvicu za prvu knjigu proze – on ju je bacio u svemir… Towerove priče lijepe su toliko da boli, od njih nema smješnijih ni tužnijih na cijelom svijetu.”
Ben Marcus

“Neobična i veličanstvena knjiga… puna napetosti koja vlada između zajedljivog Towerova humora i iskonskog bijesa koji ključa odmah ispod površine u svakom njegovu liku.”
Publisher’s Weekly

Wells Tower

Wells Tower američki je pisac rođen u Vancouveru 1973. Pripovijetke su mu objavljivali najugledniji književni časopisi: The New Yorker, Harper’s Magazine, McSweeney’s, The Paris Review, The Washington Post Magazine… The Paris Review nagradio ga je Nagradom za književno otkriće godine, a dvaput je osvojio i nagradu Pushcart. Sve poharano, sve spaljeno prva mu je knjiga, prevedena je na 20 jezika, a The New York Times proglasio ju je jednom od 10 najboljih knjiga desetljeća.

Moglo bi vas zanimati

×

Sve poharano, sve spaljeno (tvrdi uvez)

Wells Tower

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu