Profil

Sva čuda svijeta

Daniela Celli

Priču o svakoj od ovih nevjerojatnih građevina pripovijedaju različiti likovi: arheolozi, pjevači, sultani, čak i kipovi i smiješne maskote.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533138114

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 98

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Maja Šimleša

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Giulia Lombardo

Visina: 35.7 cm

Širina: 27 cm

Težina: 1072 g

Čitajući ovu knjigu djeca se prepuste znatiželji, širom otvore oči i uši.

Sva čuda svijeta

Priču o svakoj od ovih nevjerojatnih građevina, mjestima koja oduševljavaju svojom ljepotom, skladnošću, poviješću, značenjem i utjecajem pripovijedaju različiti likovi: arheolozi, pjevači, sultani, čak i kipovi i smiješne maskote. Stvarajući tako prisniji odnos s čitateljima, djeca će bolje shvatiti način, doba i okolnosti u kojima su te građevine nastale.

Na tom će putovanju djeca otkriti i istražiti dvorce, palače, tornjeve, katedrale, hramove, labirinte… Putem će čuti mnogo drevnih legendi i drugih zanimljivih činjenica: jeste li, na primjer, znali da Big Ben skriva tajnu zatvorsku ćeliju, ili da je Anton Gaudí unutrašnjost Bazilike Svete obitelji u Barceloni zamislio kao šumu izgrađenu od stupova nalik drveću čije grane drže čitavu građevinu?

Svaka priča započinje pozdravom na jeziku zemlje u kojoj se znamenitost nalazi, a na kraju svake priče nalazi se preporuka za posjet drugoj znamenitosti. Na taj način djeca mogu knjigu čitati od početka do kraja, ali i nasumce skakati s jedne na drugu znamenitost.

Autoričina je namjera da se čitajući ovu knjigu djeca prepuste znatiželji, širom otvore oči i uši za izvanredne građevine podignute ljudskom rukom i domišljatošću te ih tako inspirira na putovanje, istraživanje i promatranje svijeta oko sebe.

Daniela Celli

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Sva čuda svijeta

Daniela Celli

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu