Profil

Sv. Pavao - biografija

Tom Wright

Priča o čovjeku čiji su spisi imali nemjerljiv utjecaj na zapadnu kulturu.
23.76 €179.02 kn

Barkod: 9789533136936

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 464

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Tihonir Tonković

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 618 g

Jedna od najkontroverznijih i najsnažnijih osoba u povijesti.

Sv. Pavao – biografija

Po mišljenju mnogih, sv. Pavao iz Tarza osnivač je kršćanstva, ali i jedna od najkontroverznijih i najsnažnijih osoba u povijesti. Njegovi spisi imali su nemjerljiv utjecaj na zapadne kulture, pa i znatno izvan tog okvira, djelujući na živote više od dvije milijarde kršćana u čitavom svijetu.

U ovoj iznimno detaljnoj biografiji Tom Wright prati Pavlovo djelovanje od revnog progonitelja mlade crkve, preko njegovih misionarskih putova do vjerojatne smrti kao kršćanskog mučenika od Neronove ruke tijekom šezdesetih godina prvoga stoljeća.

Wright, najveći živući poznavatelj djela sv. Pavla dao je najbolji portret apostola koji je ikad napisan. U ovoj knjizi otkriva sve bogatstvo života koji leži iza poslanica. Detaljno prikazuje kako je Savao postao Pavao, što znači put u Damask i još mnogo toga što će pružiti užitak čitanja kako širokom krugu čitatelja, tako i dobrim poznavateljima ove teme.

Tom Wright

Tom Wright biskup je i profesor Novog zavjeta i ranog kršćanstva na Sveučilištu St Andrews. Prema mišljenju autora Newsweek Tom Wright vodeći je svjetski stručnjak za Novi zavjet.

×

Sv. Pavao - biografija

Tom Wright

23.76 €179.02 kn
Dodajte u košaricu