Profil

Supruge i ljubavnice

Milana Vuković-Runjić

Kolumne u kojima autorica razmatra pitanja koja oduvijek muče ljudski rod, a tiču se onoga što su stari Grci zvali mahnitošću - naime ljubavi.
3.85 €29.01 kn

Barkod: 9789531209908

Broj stranica: 281

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 353 g

Supruge i ljubavnice

Milana Vuković Runjić razmatra pitanja koja oduvijek muče ljudski rod, a tiču se onoga što su stari Grci zvali mahnitošću – naime ljubavi. Pritom, i kad piše o seksu i kad piše o čistoj osjećajnosti, ona pokušava izbjeći klišeje: tako zvani rat spolova, podjelu na pozitivce i negativce u ljubavnim odnosima, kao i patetiku kojoj smo skloni pribjeći u gotovo svakoj rubnoj situaciji.

Autorica se ne plaši pisanja o spolnosti, spremna je zagaziti u svaku temu, ma koliko bila škakljiva, ali istodobno trudi se ne pasti u zamku vulgarnosti, jer pisac treba pisati o seksu kao i o svemu ostalom, s izvjesnim umijećem baratanja pravim riječima.

Kolumne Milane Vuković Runjić o ljubavi i seksu izlazile su u zagrebačkom Globusu ali paralelno i u slovenskom Delu, magazinu Believer iz Los Angelesa te talijanskom časopisu Internazionale. u kojima pišu svjetski poznati autori kao što su Noam Chomsky i Nick Hornby.

 

Milana Vuković-Runjić

Milana Vuković Runjić, rođena 1970. u Zagrebu, hrvatska je književnica i urednica, Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autorica je niza knjiga poezije, romana, zbirki priča i eseja. Tekstove i kolumne objavljuje u hrvatskim i inozemne novina i časopisa. Suvlasnica je i urednica u izdavačkoj kući Vuković&Runjić, a 2005. dobila je nagradu Kiklop za urednički rad. U svibnju 2016. za književni rad dobila je Nagradu Grada Zagreba.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Supruge i ljubavnice

Milana Vuković-Runjić

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu