Profil

Supruge i ljubavnice (tvrdi uvez)

Milana Vuković-Runjić

Kolumne u kojima autorica razmatra pitanja koja oduvijek muče ljudski rod, a tiču se onoga što su stari Grci zvali mahnitošću - naime ljubavi.
21.10 €158.98 kn

Barkod: 9789531209939

Broj stranica: 281

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 444 g

Supruge i ljubavnice (tvrdi uvez)

Milana Vuković Runjić razmatra pitanja koja oduvijek muče ljudski rod, a tiču se onoga što su stari Grci zvali mahnitošću – naime ljubavi. Pritom, i kad piše o seksu i kad piše o čistoj osjećajnosti, ona pokušava izbjeći klišeje: tako zvani rat spolova, podjelu na pozitivce i negativce u ljubavnim odnosima, kao i patetiku kojoj smo skloni pribjeći u gotovo svakoj rubnoj situaciji.

Autorica se ne plaši pisanja o spolnosti, spremna je zagaziti u svaku temu, ma koliko bila škakljiva, ali istodobno trudi se ne pasti u zamku vulgarnosti, jer pisac treba pisati o seksu kao i o svemu ostalom, s izvjesnim umijećem baratanja pravim riječima.

Kolumne Milane Vuković Runjić o ljubavi i seksu izlazile su u zagrebačkom Globusu ali paralelno i u slovenskom Delu, magazinu Believer iz Los Angelesa te talijanskom časopisu Internazionale. u kojima pišu svjetski poznati autori kao što su Noam Chomsky i Nick Hornby.

 

Milana Vuković-Runjić

Milana Vuković Runjić, rođena 1970. u Zagrebu, hrvatska je književnica i urednica, Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autorica je niza knjiga poezije, romana, zbirki priča i eseja. Tekstove i kolumne objavljuje u hrvatskim i inozemne novina i časopisa. Suvlasnica je i urednica u izdavačkoj kući Vuković&Runjić, a 2005. dobila je nagradu Kiklop za urednički rad. U svibnju 2016. za književni rad dobila je Nagradu Grada Zagreba.

×

Supruge i ljubavnice (tvrdi uvez)

Milana Vuković-Runjić

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu