Profil

Suli u avanturi - Škola

Maja Šimleša

Slavna dugovratka žirafica Suli nakon prve pustolovine u kojoj je tražila svoje krdo i druge u kojoj je nakon velikih prepreka stigla u Hrvatsku, u trećem nastavku ove izuzetne serije kreće u školu s ostalim mladuncima.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533137711

Broj stranica: 44

Godina objavljivanja: 2020.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Sven Nemet

Visina: 24.5 cm

Širina: 24.5 cm

Težina: 437 g

Predivna slikovnica prepuna motivirajućih poruka i motiva zajedništva, prijateljstva, empatije i prihvaćanja različitosti, a sve uz neizostavne dinamične i
duhovite rime.
Mali čitači

Suli u avanturi – Škola

Zabavna, duhovita i optimistična priča o tome kako je lijepo što smo svi različiti, kako trebamo razvijati svoje vještine i pomagati jedni drugima.

Suli je oduševljena što će naučiti nove vještine i steći korisna znanja, ali zaigrana mladunčad svih životinja naljutila je učitelja vodenkonja pa on, želeći im očitati lekciju, ostavlja ih da se snađu sami dok on iz prikrajka motri. Školarci su u početku malo zbunjeni, ali i uzbuđeni što mogu sami birati što će raditi. No, kad tigrić organizira učenje skakanja i trčanja u kojem mačke briljiraju, ali ostali očajavaju, dječja se škola počinje opasno drmati. A onda Suli preuzme stvar u svoje ruke i svakoga ohrabri i potakne na način koji mu treba. Slonu Mišku objasni da je važno dići se kad padneš i da je njegova upornost supervrlina, pa su klokani donijeli svoje trampoline i sad se svi neskakači zabavljaju skakanjem. Crveni panda Bruno pronalazi izgovore kad mu nešto od prve ne ide, pa ga merkati pozovu u svoj zabavan tim. Majmunčić Darko pak boji se visine pa mu Suli objasni da se sa strahom treba suočiti i u sebe vjerovati. I tako na kraju dana mladunčad shvati da su u školi „šale super, al’ treba i reda“.

Maja Šimleša i Sven Nemet u trećem nam nastavku dogodovština žirafe Suli donose zabavnu, duhovitu i optimističnu priču o tome kako je lijepo što smo svi različiti, kako trebamo razvijati svoje vještine i pomagati jedni drugima. Dinamične i izvrsne rime koje upotpunjuju divne i maštovite ilustracije dočarat će nam ovu sjajnu priču na nezaboravan način. Ova slikovnica donosi priču o uvažavanju različitosti, rješavanju problema, ustrajnosti, hrabrosti, strpljenju, prijateljskoj pomoći, razumijevanju i nudi ideju za stvaranje novih školskih dana u kojima će se iskustveno učiti, ohrabrivati i međusobno uvažavati. Uz sve nabrojano, ova slikovnica nas poziva na daljnji istraživački rad koji se odnosi na upoznavanje šarolikog životinjskog svijeta. U slikovnici se pojavljuje čak tridesetak vrsta životinja. Svi oni su kao Sulini razredni prijatelji ili sugrađani životinjskog grada. Sve te živopisne životinje pozivaju čitatelje da ih se bolje upozna.

“Bez obzira na brojne životinjske osobitosti i različitosti, probleme, strku i buku životinjske škole svaki čitatelj ove slikovnice može lako osjetiti snagu zajedništva, prepoznati ljepotu prijateljstva i mudrost završnih Majinih stihova: ‘Prijateljska ljubav silno je vrijedna, Mnogo ruku može više nego jedna.“
Sanja Polak

“Neke smo stihove iz prethodne dvije slikovnice znali napamet i nakon opetovanih čitanja, recitacija i dramskih izvedbi u našem dnevnom boravku, pričali o Suli kao o djevojčici iz susjedstva s kojom smo vrlo bliski. Spisateljica Maja vješto barata rimom, s lakoćom gradi priču u kojoj svaki životinjski lik posjeduje zanimljive ljudske osobine, a interakcija simpatičnih likova potiče djecu na raspravu o stvarnim životnim situacijama na koje ih priča o Suli neminovno podsjeća.”
Marijane Jambrišak Račić – Manja, Čitam i kuham

“Tko još nije čuo za žirafu Suli, koja sve životne teškoće rješava kao od šale? Nakon što je u prvoj knjizi Suli u savani tražila krdo kojem bi se pridružila, a u drugoj se uputila u zagrebački Zoološki vrt, sada Suli kreće u školu. Odličan odabir za predškolarce kojima će dati uvid u ono što ih čeka iduće godine. Osim toga, Sulina „mama“. Maja Šimleša, kao od šale stvara rime zbog čega će ovo djelo dugo biti u mislila svakome tko se s ovom simpatičnom žirafom zaputi u avanturu.”
Zadovoljna.hr

Maja Šimleša i Sven Nemet

MAJA ŠIMLEŠA

Rođena sam u Zagrebu prije četrdeset godina. Odmalena sam voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala sam i sama. Kad bih ih pokušala oživjeti u stvarnosti, obično bih razveselila svoje roditelje – skidali su me s prozora, gelendera, čak i lustera te pokušavali uvjeriti da je pogubno hodati strmim stubama u prevelikim i previsokim štiklama. Danas sam simultana prevoditeljica i profesorica koja obožava svoj posao. A kad skinem slušalice i uskočim u tenisice, uživam u onim drugim životnim ulogama koje su me najviše definirale – udana sam i mama 9-godišnje djevojčice. Ponekad se i sama osjećam kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišljam priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjerujem da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavljam svojoj kćeri.

SULI

Suli je rođena prije 7 godina, u dugim vožnjama automobilom kroz jutarnje gužve do jaslica. Našoj neumornoj djevojčici spavanje nikad nije bilo zanimljivo pa sam vrijeme kratila smišljajući svakojake priče, inspirirana dogodovštinama iz našeg mama-dijete mikrosvemira. No uvijek se najviše iščekivala ona o smotanoj i slatkoj žirafici koja usamljena luta savanom u potrazi za društvom. I dok bi jedna moja ruka odmarala na volanu, druga bi se pretvarala u šašavicu Suli i razgovarala sa živahnom curicom na stražnjem sjedalu. Sve ove godine Suli je ostala omiljena „igračka“, najdraža utjeha i najzabavniji lik iz bajke. I dandanas povremeno joj „telefoniramo“, na što Suli spremno uskače u prvi avion i stiže iz Afrike ravno na naš prag. Samo što je sada ovdje dočekuju i ručice naše danas 9-godišnje djevojčice koje glume – male žirafe bebe.

SVEN NEMET

Akademski sam slikar. Ilustriram, crtam, slikam, fotkam, radim stolne i videoigre, stripove i crtiće. U Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Zagrebu vodim radionice stripa i likovne radionice. U zoološkom vrtu najviše volim gledati žirafe. Zapravo volim gledati i nosoroge, ma i vidre, i slonove, i tukane, i mravojede ako ne spavaju, a tek hobotnice i rakune…

Moglo bi vas zanimati

×

Suli u avanturi - Škola

Maja Šimleša

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu