Profil

Suli u avanturi - Lovci na snove

Maja Šimleša

U četvrtom nastavku avanture smione i živopisne žirafice Suli ona odluči pokušati plivati.
18.90 €142.40 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533139920

Broj stranica: 40

Godina objavljivanja: 2023.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Sven Nemet

Visina: 24 cm

Širina: 24 cm

Težina: 430 g

Snažne poruke, prekrasni krajolici, neočekivani detalji i mnogo humora dobitna su kombinacija ove hit-serije slikovnica.

Suli u avanturi – Lovci na snove

Znate li, djeco, za Otok snova?
Tamo vas vodi pustolovina ova.
Jer luckastoj Suli jako je stalo
da nauči plivati, bar malo!

Silno se trudi, al’ lako joj nije,
i još joj se, k tome, društvo smije.
No Suli ne odustaje, već smišlja plan.
Hoće li uspjeti ostvariti svoj san?

U četvrtom nastavku avanture smione i živopisne žirafice Suli ona odluči pokušati plivati. U njezinoj će se savani druge životinje smijati gledajući njezine nespretne pokušaje jer dosad nitko nije vidio žirafu da pliva. No to Suli ne može omesti. Kad sazna za Otok snova gdje svatko može biti što želi i ostvariti svoje snove, ona s prijateljem dikobrazom otputuje tamo. I ondje će pronaći nove prijatelje čija mašta nema granica i svima pokazati kako svladati naizgled nerješive prepreke te kako ustrajno slijediti svoje snove bez obzira na to koliko se oni drugima činili nemogućima. Na tom otoku deva pokušava letjeti, tukani voze bicikle i spremaju se na put oko svijeta, a tigrovi sade povrće. Uz pomoć domišljatih vjeverica i Suli će zaplivati.

Optimistična i topla priča Maje Šimleše, autorice koja izuzetno vješto i simpatično dočarava različite ljudske osobine, zaodjenuta je u sjajne rime te i ovoga puta začinjena duhovitim i živopisnim ilustracijama Svena Nemeta.

 

Profil

Maja Šimleša i Sven Nemet

MAJA ŠIMLEŠA

Rođena sam u Zagrebu prije četrdesetak godina i tu provodim najveći dio svog života i kreativnih trenutaka. Živim u maloj obitelji gdje je svatko originalan i svoj, ali zajedno smo baš nekako dobar spoj: moj muž Bruno veliki je pisac i šaljivac, naša kći Anabela srcoliki je vulkan brz na jeziku, ja sam ozbiljna prevoditeljica i luckasta spisateljica, a tu je i naš žućko Edo, najbrbljaviji mačak kojeg smo ikad imali. Jako volim putovati, plesati na koncertima, čitati, peći kolače i dijeliti sve te trenutke s dragim ljudima. A ono što nikako ne volim su sebičnost, lijenost i bezobzirnost. Život mi je ovom trenutku baš nekako po mjeri — raznolik, čudnovat, bogat pričama i doživljajima, no bez glamura, a sve to u društvu voljenih ljudi. Baš sjajna avantura!

SVEN NEMET

Na Likovnoj akademiji naučio sam crtati i slikati sve i svašta, ali najradije crtam i slikam životinje. Nemam kućnih ljubimaca osim solitarnih pčela koje su se naselile pod zemljom u lončanici na mom balkonu. Zasad im nisam dao imena jer ih ne raspoznajem, a ne znam im ni broja. Ta vrsta pčela oprašuje jako puno cvjetova — jedna opraši koliko i 120 pčela medarica. Kad bih imao svoje dvorište, imao bih i druge kućne ljubimce. Dvorište bi mi vjerojatno naseljavale dvije vidre, vepar, tri ili četiri vjeverice, obitelj rakuna, nekoliko kakadua, pas, mačka i slon, a ako bi ostalo dovoljno mjesta, imao bih i bazen u kojem bih se ljeti brčkao s plavetnim kitom. Slova sam naučio prije osnovne škole, ali sam često zamjenjivao slova H i F ili G i H. Kako? Nemam pojma.

Moglo bi vas zanimati

×

Suli u avanturi - Lovci na snove

Maja Šimleša

18.90 €142.40 kn
Dodajte u košaricu