Profil

Suli u avanturi - Džungla

Maja Šimleša

Suli se u petom nastavku svojih avantura susreće sa životinjama koje pokušavaju oponašati druge jer ih smatraju boljima i sposobnijima, ili zato što se one takvima prikazuju.
17.12 €

Barkod: 9789533139425

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2022.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Sven Nemet

Visina: 24 cm

Širina: 24 cm

Težina: 360 g

Potražite i ostale naslove iz ove sjajne serije slikovnica o dobronamjernoj žirafici Suli koja je stekla brojne obožavatelje.

Suli u avanturi – Džungla

Zašto Suli na glavi stoji
i pernate majmune oko sebe broji,
lasicu i zeca što pužu ko zmije,
mravojeda s pjegama što čudom se smije?
Kakve to tajne ova džungla krije,
gdje jedino žabama zabavno nije?

Eto nam nove žirafoavanture
u koju šašavci bezglavo jure.
Samo im je važno biti kul i fora
dok zabava ne postane noćna mora…

Suli se u petom nastavku svojih avantura susreće sa životinjama koje pokušavaju oponašati druge jer ih smatraju boljima i sposobnijima, ili zato što se one takvima prikazuju. No samosvojne žabe ne podliježu pritiscima, a Suli ubrzo shvati da životinjama praćenje trendova stvara ozbiljne probleme pa im odluči pomoći.

Odlična rimovana priča Maje Šimleše o tome koliko je važno biti svoj i misliti svojom glavom, uz prepoznatljive i duhovite ilustracije Svena Nemeta, pravi je dragulj dječje književnosti. 

Profil

Maja Šimleša i Sven Nemet

MAJA ŠIMLEŠA

Rođena sam u Zagrebu prije četrdesetak godina i tu provodim najveći dio svog života i kreativnih trenutaka. Živim u maloj obitelji gdje je svatko originalan i svoj, ali zajedno smo baš nekako dobar spoj: moj muž Bruno veliki je pisac i šaljivac, naša kći Anabela srcoliki je vulkan brz na jeziku, ja sam ozbiljna prevoditeljica i luckasta spisateljica, a tu je i naš žućko Edo, najbrbljaviji mačak kojeg smo ikad imali. Jako volim putovati, plesati na koncertima, čitati, peći kolače i dijeliti sve te trenutke s dragim ljudima. A ono što nikako ne volim su sebičnost, lijenost i bezobzirnost. Život mi je ovom trenutku baš nekako po mjeri — raznolik, čudnovat, bogat pričama i doživljajima, no bez glamura, a sve to u društvu voljenih ljudi. Baš sjajna avantura!

SVEN NEMET

Na Likovnoj akademiji naučio sam crtati i slikati sve i svašta, ali najradije crtam i slikam životinje. Nemam kućnih ljubimaca osim solitarnih pčela koje su se naselile pod zemljom u lončanici na mom balkonu. Zasad im nisam dao imena jer ih ne raspoznajem, a ne znam im ni broja. Ta vrsta pčela oprašuje jako puno cvjetova — jedna opraši koliko i 120 pčela medarica. Kad bih imao svoje dvorište, imao bih i druge kućne ljubimce. Dvorište bi mi vjerojatno naseljavale dvije vidre, vepar, tri ili četiri vjeverice, obitelj rakuna, nekoliko kakadua, pas, mačka i slon, a ako bi ostalo dovoljno mjesta, imao bih i bazen u kojem bih se ljeti brčkao s plavetnim kitom. Slova sam naučio prije osnovne škole, ali sam često zamjenjivao slova H i F ili G i H. Kako? Nemam pojma.

Moglo bi vas zanimati

×

Suli u avanturi - Džungla

Maja Šimleša

17.12 €
Dodajte u košaricu