Profil

Solar (tvrdi uvez)

Ian McEvan

Provokativan i duhovit roman. Portret planeta zahvaćena klimatskim promjenama, ali i obeznađena pojedinca koji na njemu živi.
23.76 €179.02 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131016

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 248

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Tatjana Jambrišak

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 490 g

Planet i mi: kamo idemo, čemu se možemo nadati i koliko zabrinuti trebamo biti?

Solar (tvrdi uvez)

Michael Beard ugledni je fizičar, nobelovac čiji su najbolji trenuci odavno iza njega. Tržeći staru slavu, Beard za astronomske honorare drži predavanja, predsjeda odborima znanstvenih instituta i s pola snage vodi vladinu inicijativu za istraživanje globalnog zatopljenja. Tu udobnu rutinu, međutim, narušit će niz neočekivanih događaja: pod teretom njegovih brojnih nevjera urušava se Beardov peti brak, čemer ostavljenog supružnika tjera ga na Sjeverni pol i vraća u London, na bizaran sastanak sa sudbinom i ususret otkriću koje bi moglo spasiti svijet u kojem živimo.

No, može li čovjek koji je od svojega života napravio kaos, pospremiti kaos koji je iza sebe ostavilo čovječanstvo?

Tjerajući na smijeh i na razmišljanje, McEwanov roman provokativan je i duhovit portret planeta zahvaćena klimatskim promjenama, ali i obeznađena pojedinca koji na njemu živi – knjiga naše sebičnosti i naših samozavaravanja iz pera jednog od najvećih živućih svjetskih pisaca.

Ian McEvan

Ian McEwan rođen je 1948. u Aldershotu u južnoj Engleskoj. Djetinjstvo je proveo u Singapuru i u južnoj Africi, gdje mu je službovao otac. Nakon povratka u Englesku diplomirao je englesku književnost na Sveučilištu Sussex, a magistrirao na Sveučilištu East Anglia. Knjigama pripovijedaka i romanima (Amsterdam, Saturday, Okajanje, Na plaži Chesil…) osvojio je mnoge ugledne književne nagrade: Man Booker Prize, Somerset Maugham Award, Whitbread Novel Award, Prix Fémina Etranger, WH Smith Literary Award, National Book Critics’ Circle Fiction Award, Los Angeles Times Prize, Santiago Prize, James Tait Black Memorial Prize, Galaxy… a za roman Solar dodijeljena mu je nagrada Bollinger Everyman Wodehouse (2010.) za humorističnu književnost. Ian McEwan živi u Londonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Solar (tvrdi uvez)

Ian McEvan

23.76 €179.02 kn
Dodajte u košaricu