-24 %
Profil

Slijedim svoj san

Simon Philip

Slikovnica o zečiću Zdeslavu koji je odlučio da više ne želi glumiti kako je isti kao i ostali.
9.16 € 69.02 kn
7.00 € 52.74 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6.40 € (48.22 kn)

Barkod: 9789533137209

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 36

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Andrea Bagović

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Kate Hindley

Visina: 26.5 cm

Širina: 26.5 cm

Težina: 465 g

Biti svoj najbolje je što jedan zeko može biti.

Slijedim svoj san

Šepirio sam se i kočoperio, pravio se važan i razmetao se. Ritao sam se u ritmu. Razbacivao se od radosti. Iskre su bliještale i šljokice bljeskale pod sjajnim svetlucavim svjetlima. Bilo je čudesno. Zdeslav se ponaša kao i svi ostali zečići – skakuće kad i ostali, trza nosićem kao i ostali, ćuli uši poput ostalih, pase travu i kopa duboke rupe jer to zečići rade. I pritom pokušava izgledati što slađe.

No njegovi snovi ne uključuju mrkve. Budući da svi ostali kažu kako sanjaju mrkve, Zdeslav laže da ih sanja i on. No ta ga laž uskoro počinje mučiti i odluči da više ne želi glumiti kako je isti kao i ostali.

Počeo je od malih stvari: nije više skakutao dok su ostali skakali, a dok su ostali spavali, počeo je pomalo riskirati. A onda se jednog dana odlučio sasvim opustiti i oni su to najdefinitnije primijetili.

U početku su svi šokirani govorili: „Svi smo mi isti!“. No, Zdeslava je muzika ponijela i osjećao se slobodno i fantastično i svoje! Zečici Zlati to se svidjelo pa mu se prva pridružila, a zatim su i drugi postali jednako drukčiji kao i svi ostali. Kad su sjeli i počeli pričati, shvatili su da je biti svoj najbolje što jedan zeko može biti!

Simon Philip i Kate Hindley

Simon Philip rodio se u Chichesteru u Engleskoj, gdje i danas živi, iako ga ponekad napusti kako bi kupio mlijeko. Diplomirao je povijest i antičku povijest na sveučilištu Exeter i odmah je stečeno znanje iskoristio radeći kao barmen u mjesnom pubu. Ubrzo mu je dosadilo da ga vlasnik zove Andy pa je logično odlučio postati učitelj u osnovnoj školi. Poučavanje je probudilo njegovu ljubav prema dječjoj književnosti, osobito slikovnicama pa se i sam morao okušati u tome. Shvativši da mu pisanje za djecu ide mnogo bolje nego poučavanje, odlučio je živjeti po klišeju o autoru koji preživljava radeći u baru. Nada se kakao će se jednog dana moći odreći pisanja slikovnica i raditi puno radno vrijeme kao konobar. O ilustratorici: Kate Hindley je ilustratorica knjiga za djecu, a živi i radi u Birminghamu u Engleskoj. Nakon završenog školovanja radila je kao grafički dizajner, a od 2011. bavi se isključivo ilustracijama knjiga za djecu.

Moglo bi vas zanimati

×

Slijedim svoj san

Simon Philip

9.16 € 69.02 kn
10.00 € 75.35 kn
Dodajte u košaricu