Profil

Sat pjevanja

Nenad Rizvanović

Uzbudljiva intimna povijest jednog vremena; mirisa, sjena, ludih nota i zaluđenih djevojaka.
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789537701529

Broj stranica: 137

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 159 g

Kratka povijest šlagera, terasa i klubova.

Sat pjevanja

Osijek, prva polovica 1980-ih. Oto Olenjuk četrnaestogodišnjak je koji odrasta sa strogom majkom, službenicom u Vodoopskrbi. Otova obitelj s majčine strane, Bjondići, pleme su glazbeno nadarenih, no on ne ispunjava njihova očekivanja; predodređenost za klasičnu nepopravljivo ometa dječakova strast prema zabavnoj i pop-glazbi. Očeva, pak, strana ne očituje se; zapravo, oca najčešće i nema u blizini pa baš iz potrebe da o njemu sklopi priču, da iskonstruira druge, alternativne scenarije vlastita podrijetla, Oto započinje grozničavu potragu po prošlosti svoje majke. I baš tu, u kolopletu uvjerljivih slutnji i nevjerojatnih činjenica, Oto Olenjuk nailazi na veliku priču; priču o Ninu Kosti. A priča o Ninu Kosti, misterioznoj pjevačkoj zvijezdi, čiji se životni put presijecao s putovima Otovih roditelja, zapravo je kratka povijest šlagera i terasa i klubova u Osijeku, Zagrebu i Opatiji, uzbudljiva intimna povijest jednog vremena; mirisa, sjena, ludih nota i zaluđenih djevojaka…

Nenad Rizvanović

Nenad Rizvanović, rođen 1968. u Osijeku, je pisac, književni i rock kritičar te urednik. Završio studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te doktorski studij na Filozofskom fakultetu u Zadru. Autor je proznih knjiga Trg Lava Mirskog (2001.), Dan i još jedan (2003.), Zemlja pleše (2006.) i Sat pjevanja (2009).

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Sat pjevanja

Nenad Rizvanović

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu