Profil

Sandročka zlostavljana

Sandra Petrž

Životna ispovijest žene koja je prekinula krug ponižavanja i nasilja u braku.
7.83 €59.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533134406

Broj stranica: 160

Godina objavljivanja: 2015.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 215 g

Autorica napominje da je svoju knjigu pisala kao opomenu ženama koje žive u lošim brakovima kako bi im pomogla da na vrijeme prepoznaju zlostavljača.

Sandročka zlostavljana

Nježna i talentirana djevojčica bila je uvjerena da će joj muškarac u kojeg se zaljubila pomoći da pobjegne od traumatičnog djetinjstva pored nasilnog oca i susjeda pedofila.

U početku u svom idolu nalazi oslonac, zahvalna što je izabrao baš nju, da bi nakon početne zaljubljenosti shvatila da se njegova ljubomora pretvorila u uhođenje, a izrazi ljubavi u udarce i poniženja. Kad je rodila željeno dijete, shvatila je da mora pobjeći iz kruga zlostavljanja i nakon bezuspješnog bijega napokon uspijeva skloniti se u kući za žene žrtve obiteljskog nasilja. Nakon oporavka od pretrpljenog straha, odlučuje dati sebi novu šansu i danas je sretno udana, u drugom braku u kojem sretno raste i njezin sin.

Sandra Petrž opisala je svoj život koji su stjecajem okolnosti krojili nasilni muškarci, kako bi pokazala kako je odbacila ulogu žrtve i razvila se u samosvjesnu ženu koja shvaća da nema institucije društva koja joj može pomoći, već je prepuštena sama sebi, ali i spremna na borbu da zaštiti svoj život i život svog djeteta.

Iskreno i otvoreno autorica opisuje vlastita iskustva u destruktivnoj vezi ne skrivajući osjećaje, a njezin obračun s muškarcima koji misle da imaju pravo tući žene „jer su kurve“ pretvara se u poruku svijetu u kojem su stvari postavljene onako kako to muškarcima odgovara, dok ženama preostaje da pristaju na dodijeljene uloge. 

Sandra Petrž

Sandra Petrž (Zabok, 1971.), ponosna majka sina Dominika-Antonija. Glumila je u domaćim serijalima, vodila plesne tečajeve, bila je glasnogovornica i predsjednica gradske organizacije jedne političke stranke i radila kao koreograf. Sretno živi u svom drugom braku. Vrijedna, pozitivna, elokventna i svestrana, biografiju je napisala uz podršku svoga supruga i sina.

Moglo bi vas zanimati

×

Sandročka zlostavljana

Sandra Petrž

7.83 €59.00 kn
Dodajte u košaricu