Profil

Che Guevara (tvrdi uvez)

Ernesto Che Guevara

Autorov klasik u kojem opisuje rat koji je promijenio čitavu naciju, ali i Chea - od vojnog liječnika prerastao je u svjetski poznatog revolucionara.
29.07 €219.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533192673

Jezik izvornika: Španjolski

Broj stranica: 244

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Svetlana Grubić

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 484 g

Sjećanja na kubanski revolucionarni rat.

Che Guevara (tvrdi uvez)

“Već duže vrijeme želimo napisati povijest naše revolucije… Ali mnogo je obveza, a godine prolaze i sjećanje na ustanak gubi se u prošlosti. Ovi događaji još nisu bili primjereno opisani, a to su događaji koji već pripadaju povijesti Amerika.”
Che Guevara

Od 1956. do 1959. godine Kubanci su se borili s vrlo malim izgledima da kao pobjednici iziđu iz bitke protiv višegodišnjeg potlaćivanja diktatorske vlasti, siromaštva i korupcije. “Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat” Che Guevarin je klasik u kojem opisuje rat koji je promijenio čitavu naciju, ali i Chea – od vojnog liječnika prerastao je u svjetski poznatog revolucionara.

Osim predgovora koji je napisala Aleida Guevara, Che Guevarina kći, te novog teksta u koji su prvi put uključene Che Guevarine preinake, ovo izdanje sadrži i iznimne fotografije iz tog razdoblja.

Nakon međunarodnog uspjeha “Dnevnika motociklista”, koji prikazuje Che Guevarinu mladost, novi film Stevena Soderbergha s Beniciom del Torom u ulozi Che Guevare prikazuje epizode Cheova života koje su opisane u ovoj knjizi te u njegovu kasnijem dnevniku po imenu “Bolivijski dnevnik”.

Ernesto Che Guevara

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Che Guevara (tvrdi uvez)

Ernesto Che Guevara

29.07 €219.03 kn
Dodajte u košaricu