Profil

Razmisli još jednom

Adam Grant

Američki psiholog analizira odnos čovjeka prema vlastitim zaključcima i stavovima.
18.45 €139.01 kn

Barkod: 9789533138510

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 304

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Iva Karabaić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 397 g

Često radije odabiremo osjećaj da smo u pravu umjesto da budemo u pravu.
Adam Grant

Razmisli još jednom

Adam Grant (1981.), američki je psiholog i pisac, profesor organizacijske psihologije na Sveučilištu Pennsylvanije. Autor je velikog broja znanstvenih radova iz područja psihologije i sociologije, a i nekoliko bestselera. Često ga intervjuiraju u novinama i u televizijskim emisija, da bi objasnio neke sasvim konkretne nove društvene i psihološke fenomene modernog svijeta. Objavio je ovaj veliki američki bestseler u kojem analizira odnos čovjeka prema vlastitim zaključcima i stavovima, apelirajući na svakoga da stalno ponovno razmišlja o njima, da ih preispituje i nakon što su neke odluke donesene.

Brzi smo u uočavanju kad drugi ljudi trebaju o nečemu ponovo razmisliti. Preispitujemo prosudbe stručnjaka kad god tražimo drugo mišljenje o nekoj medicinskoj dijagnozi. Nažalost, kad je riječ o vlastitom znanju i mišljenjima, često radije odabiremo osjećaj da smo u pravu umjesto da budemo u pravu. U svakodnevnom životu postavljamo brojne dijagnoze, u rasponu od toga koga ćemo zaposliti do toga s kime ćemo se vjenčati. Trebamo razviti naviku stvaranja vlastitog drugog mišljenja.

Adam Grant

Adam Grant (1981.) profesor je psihologije na poslovnoj školi Wharton Sveučilišta Pennsylvania, gdje je već sedam godina najbolje ocijenjeni nastavnik. Kao organizacijski psiholog on je jedan od vodećih američkih stručnjaka za menadžment. Postao je poznat široj publici kao autor knjiga popularne znanosti i čest gost televizijskih emisija. Četiri njegove knjige – u kojima piše  kako u životu i u poslovnom svijetu pronaći motivaciju i smisao te živjeti velikodušnije i kreativnije – prodane su u milijunima primjeraka i prevedene na 35 jezika. Amazon, Apple, Financial Times i Wall Street Journal posljednjih su godina njegove knjige uvrštavali na liste najboljih.

 

×

Razmisli još jednom

Adam Grant

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu