Profil

Prijatelju, kako si?

Ljubica Uvodić-Vranić

Ljekoviti psihološki razgovori o povjerenju, strpljivosti i suosjećanju.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533192246

Broj stranica: 167

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 16 cm

Težina: 308 g

Knjigu prati CD u kojoj autorica vodi čitatelja kroz dvije vježbe opuštanja – Putovanje i Album.

Prijatelju, kako si?

Znate li kako je razgovarati s nekim tko je bezrezervno na vašoj strani, tko vas podržava bez osuđivanja i sluša s povjerenjem, strpljivošću i suosjećanjem? Takvi su susreti sa psihologom, koji počinju ostvarivanjem uzajamnog povjerenja, a završavaju s olakšanjem i rješenjem.

Čitatelje koji su razmišljali o razgovoru s psihologom, možda ga se i pribojavali, mogla bi začuditi jednostavnost tih priča, a istodobno i njihova zdrava logika i mudrost kojom se problem raščlanjuje, kreativno obrađuje te se katarzično nalazi olakšavajuće rješenje.

Kako znati je li pravo vrijeme za školu, kako odrediti gdje su granice vjere i nevjere, kako biti dobar otac nakon rastave… – život piše priče, a kod psihologa se one pričaju, ispovijedaju i raščlanjuju kako bi se tokovi života preusmjerili u mirnije rukavce.

Uvod u svaku priču stih je narodne pjesme, gange ili bećarca, koja duhovito najavljuje problem. Za autoricu, ganga je hrvatska inačica haiku-pjesme, slično kao i bećarac, snažni i britki krik koji pecne i nasmije u istom distihu. A u srazu narodnog stiha iz nekog davnog vremena i priče iz suvremenosti, otkrivamo koliko smo i jesmo li u dodiru s onim iskonskim u nama – sa svojim osjećajima.

U drugom dijelu knjige su psihodrame, igrokazi odigrani u Udruzi Petkom u pet. U njima su sudionici mijenjali uloge kako bi proradili svoje i tuđe osjećaje, što im je pomoglo da bolje razumiju sebe i ljude oko sebe.

 

Ljubica Uvodić-Vranić

Ljubica Uvodić-Vranić jedna je od najproduktivnijih hrvatskih autorica psiholoških priručnika i voditeljica udruga i savjetovališta posvećenih održavanju i promicanju psihološkog zdravlja u lokalnoj i široj zajednici. Nagrađena je Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad na očuvanju psihičkog zdravlja u Udruzi Petkom u pet. Autorica knjiga: Kako se dobro posvađati (2002.), Kako se pomiriti (2007.), Avanture osobne promjene (2010.), Prijatelju, kako si? (2011.), Avanture osobne promjene (2012.) Avanture osobne promjene 3 (2013), Neizgovorena pitanja i odgovori (2014), Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori (2015.) i 101 priča iz Eko taksija (2017.)

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Prijatelju, kako si?

Ljubica Uvodić-Vranić

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu