Profil

Prijatelju, kako si?

Ljubica Uvodić-Vranić

Ljekoviti psihološki razgovori o povjerenju, strpljivosti i suosjećanju.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533192246

Broj stranica: 167

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 16 cm

Težina: 308 g

Knjigu prati CD u kojoj autorica vodi čitatelja kroz dvije vježbe opuštanja – Putovanje i Album.

Prijatelju, kako si?

Znate li kako je razgovarati s nekim tko je bezrezervno na vašoj strani, tko vas podržava bez osuđivanja i sluša s povjerenjem, strpljivošću i suosjećanjem? Takvi su susreti sa psihologom, koji počinju ostvarivanjem uzajamnog povjerenja, a završavaju s olakšanjem i rješenjem.

Čitatelje koji su razmišljali o razgovoru s psihologom, možda ga se i pribojavali, mogla bi začuditi jednostavnost tih priča, a istodobno i njihova zdrava logika i mudrost kojom se problem raščlanjuje, kreativno obrađuje te se katarzično nalazi olakšavajuće rješenje.

Kako znati je li pravo vrijeme za školu, kako odrediti gdje su granice vjere i nevjere, kako biti dobar otac nakon rastave… – život piše priče, a kod psihologa se one pričaju, ispovijedaju i raščlanjuju kako bi se tokovi života preusmjerili u mirnije rukavce.

Uvod u svaku priču stih je narodne pjesme, gange ili bećarca, koja duhovito najavljuje problem. Za autoricu, ganga je hrvatska inačica haiku-pjesme, slično kao i bećarac, snažni i britki krik koji pecne i nasmije u istom distihu. A u srazu narodnog stiha iz nekog davnog vremena i priče iz suvremenosti, otkrivamo koliko smo i jesmo li u dodiru s onim iskonskim u nama – sa svojim osjećajima.

U drugom dijelu knjige su psihodrame, igrokazi odigrani u Udruzi Petkom u pet. U njima su sudionici mijenjali uloge kako bi proradili svoje i tuđe osjećaje, što im je pomoglo da bolje razumiju sebe i ljude oko sebe.

 

Ljubica Uvodić-Vranić

Ljubica Uvodić-Vranić jedna je od najproduktivnijih hrvatskih autorica psiholoških priručnika i voditeljica udruga i savjetovališta posvećenih održavanju i promicanju psihološkog zdravlja u lokalnoj i široj zajednici. Nagrađena je Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad na očuvanju psihičkog zdravlja u Udruzi Petkom u pet. Autorica knjiga: Kako se dobro posvađati (2002.), Kako se pomiriti (2007.), Avanture osobne promjene (2010.), Prijatelju, kako si? (2011.), Avanture osobne promjene (2012.) Avanture osobne promjene 3 (2013), Neizgovorena pitanja i odgovori (2014), Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori (2015.) i 101 priča iz Eko taksija (2017.)

Moglo bi vas zanimati

×

Prijatelju, kako si?

Ljubica Uvodić-Vranić

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu