-70 %
Profil

Priča za vremensko biće

Ruth Ozeki

Nagrade: "Kitschies Red Tentacle Award"
i "LA Times Books Prize for Fiction"
Izvanredan roman koji otvara mnoga pitanja: od tema identiteta, samoće, žudnje i društvenog angažmana do prirode same stvarnosti. Ušao je i u finale nagrada "National Book Critics Circle Award" i "The Man Booker Prize"
17.12 € 128.99 kn
5.20 € 39.18 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5.20 € (39.18 kn)

Barkod: 9789533133782

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 422

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Mihaela Velina

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 560 g

Izniman, profinjen roman: duhovit, tragičan, istodobno oštar i eteričan.
Los Angeles Times

Priča za vremensko biće

Nekoliko mjeseci nakon razornog cunamija u Japanu 2011., Ruth na obali otoka u Britanskoj Kolumbiji pronalazi naplavljenu vrećicu. Unutra je starinski ručni sat, izblijedjela pisma i primjerak romana U potrazi za izgubljenim vremenom. No umjesto Proustovih riječi, korice skrivaju dnevnik šesnaestogodišnje Sade Yasutani koja, suočena s obiteljskim i osobnim slomom, zaključuje da njezin život nema smisla. No prije konačnog kraja, odlučuje dokumentirati život svoje 104-godišnje prabake budističke svećenice. Bilježi svoje misli u nadi da će naći čitatelja i prijatelja, nekoga tko će je napokon poslušati i razumjeti. Već nakon prve rečenice: “Zovem se Sada i ja sam vremensko biće”, Ruth zakoračuje na putovanje koje ne samo da postupno otkriva tko je Sada, je li stvarna i što joj se dogodilo, nego istodobno tka i para tapiseriju Ruthina postojanja.

„Veličanstveno… Sjedinjuje dnevnik japanske djevojke i američku spisateljicu u meditaciju o svemu od vršnjačkog nasilja do prirode svijesti i smisla život. (…) Što se tiče romana, nemoguće je odvojiti njegovu bešavnu mrežu jezika, metafore i značenja od njegova snažna emotivna učinka: riječ je o likovima do kojih nam je zaista stalo i koji nam čarolijom pripovijedanja usađuju važne životne lekcije. Pravo remek-djelo.“
Kirkus Reviews

„Glas šesnaestogodišnje školarke Sade Jasutani srce je i duša ove izvrsne knjige… Tinejdžerski ton zvuči autentično, uključujući nekoliko ‘Mislim, stvarno!’ uporabljenih na pravim mjestima. Taj ton uzemljuje roman. (…) Knjiga je jedinstvena, ali i daje osjećaj poznatoga. Suvremeni japanski stil i uporaba magičnog realizma podsjećaju na Harukija Murakamija.“
USA Today

Ruth Ozeki

Ruth Ozeki nagrađivana je spisateljica i filmašica. Autorica je romana My Year of Meats i All Over Creation. Rođena je i odrasla u Connecticutu, kao dijete oca Amerikanca i majke Japanke. U lipnju 2010. zaredila se kao zenbudistička svećenica. Živi u Britanskoj Kolumbiji i u New Yorku.

Moglo bi vas zanimati

×

Priča za vremensko biće

Ruth Ozeki

17.12 € 128.99 kn
19.78 € 149.03 kn
Dodajte u košaricu