-20 %
Profil

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju

Elena Ferrante

Treći dio moćne sage o ženskom prijateljstvu koja je postala književni hit desetljeća.
17.12 €
13.70 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.70 €

Barkod: 9789533136332

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 440

Godina objavljivanja: 2018.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 498 g

Subverzivna književnost velikih uloga.
The Sunday Telegraph

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju

Treći roman iz ciklusa “Genijalna prijateljica”, maestralno napisane tetralogije jedne od najznačajnijih autorica našeg doba – Elene Ferrante.

Lila i Elena – siromašne, genijalne djevojčice iz Napulja – postale su žene. Elena je ostavila pejzaže djetinjstva za sobom, diplomirala je, objavila uspješan roman i ušla u privilegirane krugove. Lila je ostavila supruga i napornim fizičkim radom pokušava prehraniti sebe i sina. Mlade žene, svaka na svoj način, pokušavaju zgrabiti priliku da uzmaknu životu siromaštva, neznanja i podčinjenosti. A to čine u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih i sedamdesetih; svjetovima revolucionara i reakcionara, studenata i kamorista, komunista i fašista, ali i u svijetu koji otvara sasvim nove mogućnosti emancipacije.

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju intiman je roman koliko i raskošan i sveobuhvatan… Ferrante nikoga ne štedi, a ovo je djelo tour de force.“
The Los Angeles Times

„Ferrante je jedna od velikih romanopisaca našeg doba. U ovim hrabrim, predivnim romanima istražuje duboke veze između političkog i privatnog. Ovo je nova verzija načina koji živimo danas, ona koja nam je potrebna i koju je briljantno ispričala – žena.”
The New York Times Book Review

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav” 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Kritičari diljem svijeta ubrajaju je među najvažnije svjetske autore našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2016. među 100 najutjecajnijih pisaca svijeta. Na hrvatskom su objavljeni prijevodi njezinih romana “Dani zaborava”, “Mučna ljubav” “Lažljivi život odraslih”, “Mračna kći” te tetralogije koju čine romani: “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

Moglo bi vas zanimati

×

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju

Elena Ferrante

17.12 €
13.70 €
Dodajte u košaricu