-30 %
Profil

Priča o novom prezimenu

Elena Ferrante

Drugi dio moćne sage o ženskom prijateljstvu "Genijalna prijateljica".
17.12 € 128.99 kn
12.00 € 90.41 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 11.80 € (88.91 kn)

Barkod: 9789533135847

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 504

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 578 g

Elena Ferrante će vas rasturiti.
Alice Sebold

Majstorica neizrecivog.
The Guardian

Priča o novom prezimenu

Elena i Lila, junakinje senzacionalnog serijala “Genijalna prijateljica”, ostavile su djetinjstvo za sobom. Lila je postala zatočenica svog braka, dok Elena polako sazrijeva pokušavajući upoznati svijet izvan granica svog susjedstva.
Ljubav, ljubomora, obitelj, sloboda i predanost ključni su pojmovi koji određuju ovu fazu života dviju djevojaka. A tu je i kompleksno prijateljstvo koje konstantno varira između iznimne privrženosti i grubog odbacivanja, ali i dalje je sama srž njihovih emocionalnih života.
Elena i Lila postaju žene, obje plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu tog prijelaza.

“Priča o novom prezimenu” drugo je poglavlje sage o životu dviju izuzetnih djevojaka iz Napulja, tetralogije koja je Eleni Ferrante donijela svjetsku slavu i hvalospjeve kritike. Moćna saga o ženskom prijateljstvu i nevjerojatno precizna freska društva, remek-djelo misteriozne talijanske spisateljice kanonska je proza našeg vremena.

„Priča o novom prezimenu, baš kao i prva knjiga tetralogije, proza je najviše razine.“
The Independent

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav” 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Kritičari diljem svijeta ubrajaju je među najvažnije svjetske autore našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2016. među 100 najutjecajnijih pisaca svijeta. Na hrvatskom su objavljeni prijevodi njezinih romana “Dani zaborava”, “Mučna ljubav” “Lažljivi život odraslih”, “Mračna kći” te tetralogije koju čine romani: “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

Moglo bi vas zanimati

×

Priča o novom prezimenu

Elena Ferrante

17.12 € 128.99 kn
12.00 € 90.41 kn
Dodajte u košaricu