Profil

Politika za mlade (tvrdi uvez)

Marinko Raos i Višeslav Raos

Priručnik za inteligentno političko ponašanje.
18.45 €139.01 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533194462

Broj stranica: 179

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 300 g

Autori zorno pokazuju kako politika djeluje na naše živote i ukazuju na načine na koje i mi možemo djelovati na nju.

Politika za mlade (tvrdi uvez)

Zašto bi nas politika uopće trebala zanimati? Ako vlast kvari ljude, moramo li se pomiriti s tim da su svi političari pokvareni? Može li se uopće iskorijeniti korupcija, prisutna i u mnogim drugim demokratskim zemljama?

U jedinstvenom priručniku za političko ponašanje, autori Marinko Raos i Višeslav Raos objašnjavaju zašto vrijedi nastaviti razvijati demokraciju te kako to činiti. Njihov self-help za demokraciju namijenjen je onima koji se tek počinju koristiti svojim biračkim pravom, ali i iskusnim biračima, naviklim na političke smicalice. Bez iluzija o trenutačnom političkom stanju u zemlji, ali i ne sumnjajući ni trena da nam je svima stalo do toga da politika bude skrb za opće dobro, autori nam zorno pokazuju kako politika djeluje na naše živote i ukazuju na načine na koje i mi možemo djelovati na nju.

Iznad aktualnih dnevnopolitičkih sapunica, priručnik Marinka i Višeslava Raosa politici pristupa kao časnoj djelatnosti i procesu usmjerenom na razvoj čovjeka i čovječanstva. Pritom je šarmantan i zabavan, ali i vrlo informativan, jer široko zahvaća politiku kao djelatnost i predstavlja dominantne političke ideje i ideologije (lijevo, centar, desno), politički sustav i njegova tijela (parlament, vlada, predsjednik), mogućnosti političkog udruživanja (stranke, sindikati), institucije lokalne politike te ustroj Europske unije.

Marinko Raos i Višeslav Raos

Mr. sc. Marinko Raos rođen je 1963. u Zagrebu. U rodnom je gradu diplomirao hrvatski jezik i književnost te magistrirao politologiju (područje međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti). Od 1993. do danas profesionalni je diplomat u službi vanjskih poslova Republike Hrvatske. Trenutačno je na dužnosti političkog savjetnika Stalnog predstavništva RH pri NATO-u u Bruxellesu. Tijekom diplomatske karijere, osim poslova u Zagrebu, radio je u Stalnoj misiji RH pri OESS-u u Beču te u našim veleposlanstvima u Teheranu (Iran) i Pretoriji (Južna Afrika). Govori engleski i francuski, razumije još neke jezike. Bavi se i prevođenjem s engleskog te je na hrvatski preveo više od dvadeset knjiga, uglavnom romana (F. Forsyth, J. Le Carré, O. Pamuk…), ali i politoloških djela. Objavljivao je članke, no ovo mu je prva autorska knjiga. Široj javnosti ipak je najpoznatiji kao natjecatelj u TV kvizovima. Mr. Višeslav Raos rođen je 1986. u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohađa u Zagrebu, Beču, Teheranu i Pretoriji. Godine 2008. završava studij politologije na Sveučilištu u Beču. Od iste godine radi kao znanstveni novak u Centru za politološka istraživanja u Zagrebu. Trenutačno pohađa poslijediplomski doktorski studij komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti te sudjeluje u preddiplomskoj nastavi. Znanstveni interesi usmjereni su mu na proučavanje političkih stranaka i izbora, ali i na ulogu povijesti i identiteta u politici. Govori engleski, njemački i francuski. Aktivni je član Odsjeka za politologiju Matice hrvatske i suradnik časopisa Vijenac. Također je aktivan i u radu politološke udruge Politea. Surađuje s hrvatskim i inozemnim medijima kao politički komentator i analitičar.

Moglo bi vas zanimati

×

Politika za mlade (tvrdi uvez)

Marinko Raos i Višeslav Raos

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu