-20 %
Profil

Osobni leksikon

Velimir Srića

Knjiga sjećanja poznatog znanstvenika i sveučilišnog profesora na njegovo djetinjstvo i odrastanje.
22.00 €
17.60 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 17.60 €

Barkod: 9789533139357

Broj stranica: 192

Godina objavljivanja: 2023.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 280 g

Često najbolje pamtimo ono što smo zapravo izmislili ili ono što bismo htjeli zaboraviti.
Velimir Srića

 

Osobni leksikon

Autor o svojoj knjizi kaže:

Netko je rekao da su sjećanja kao vatra koja grije iznutra, ali nas, ako je bolna i jaka, može spaliti. Ova je knjiga pokušaj da sebe i sve kojima je do mene ikad bilo stalo zagrijem tom opasnom vatrom, ali ne zato da tugujemo za onim što je prošlo, nego da se radujemo jer se sve to dogodilo i ostalo zapisano.

Kako su moja prva iskustva djelovala na mene? Jesu li me pokvarila i uništila nevinu naivnost koja resi svačiju mladost? Jesu li me poboljšala i podarila mi zrelost? Zašto ih još uvijek pamtim, većinu tako dobro?

Mislim da je ljudski život hrpa nepouzdanih sjećanja. Kad smo mladi, imamo ih malo, kako starimo ona se gomilaju. Naša su sjećanja poput vode, stalno se nekud kreću i mijenjaju oblik, katkad se gube u nekom ponoru mozga, a pokatkad jednostavno ishlape. Neposlušna su poput riječnih bujica i nestalna poput isušenih močvara pa često najbolje pamtimo ono što smo zapravo izmislili ili ono što bismo htjeli zaboraviti.

 

Velimir Srića

Velimir Srića rođen je u Zagrebu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu. Fulbrightova stipendija omogućila mu je da stekne MBA (magisterij iz menadžmenta) na Graduate School of Business, Columbia University, u New Yorku, jednoj od najboljih svjetskih poslovnih škola. Doktorirao je iz menadžerskih informacijskih sustava. Nositelj je stipendije Gerald Ford i dobitnik Eisenhower Fellowshipa vlade SAD-a. Triput je dobio nagradu Mijo Mirković, kao i nagradu Josip Juraj Strossmayer za znanost. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske i urednik prvog hrvatskog časopisa o informatici. Bio je predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član vlade RH uoči raspada Jugoslavije. Jedan je od osnivača Društva za razvoj informacijske pismenosti, Hrvatsko-američkog društva i Hrvatskog europskog pokreta. Na poziv predsjednika Mesića vodio je Radnu skupinu za strategiju informatizacije Hrvatske. Bio je predsjednik Skupštine grada Zagreba i gradski vijećnik. Počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora i Rimskog kluba. Bio je savjetnik za informatiku Glavnog stožera Hrvatske vojske. Znanstveni je savjetnik i redoviti profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles). Programski je direktor DELFIN-a, konzultantske tvrtke za razvoj menadžmenta. Bio je gostujući profesor na sveučilištu Renmin u Pekingu, u Budimpešti, Dubaiju, Mariboru, Grazu, Rijeci, Sarajevu, Splitu i Osijeku te na IEDC-u u Bledu. Ekspert je Svjetske banke za upravljanje promjenama. Bio je član upravnog odbora Udruge poslovnih škola srednje i istočne Europe te prvi urednik CEEMAN Newsa. Koautor je u International Encyclopedia of Business and Management, Thomson Publishing Co. Konzultant je iz menadžmenta i informatike u nizu hrvatskih i međunarodnih tvrtki. Objavio je, samostalno ili u koautorstvu, više od šezdeset knjiga, oko 400 znanstvenih i stručnih radova te nekoliko stotina članaka i kolumni u popularnim časopisima. Oženjen je Anom, ima kćer Lanu i sinove Darija, Davora i Luku.

Moglo bi vas zanimati

×

Osobni leksikon

Velimir Srića

22.00 €
17.60 €
Dodajte u košaricu