Profil

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

PULITZEROM NAGRAĐENO REMEK-DJELO KOJE JE OSVOJILO ČITATELJE DILJEM SVIJETA.
13.14 €

Barkod: 9789533137766

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 256

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Tatjana Jambrišak

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 337 g

Majstorski napisano.
Vanity Fair

Elizabeth Strout zadivljujućom snagom oživljava ono obično.
The New Yorker

Olive Kitteridge

U Crosbyju, obalnom gradiću u državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju događa se sve ono što živote čini tako lijepima i tako strašnima. Zajedljiva, ironična, istodobno nemilosrdno iskrena i duboko empatična Olive primjećuje promjene i užasava ih se, ali ih ponekad i ne prepoznaje… Svi oni nose se sa svojim životima, a u njihovim sudbinama zrcali se i mikrosvemir malograđanskog života, od tračeva i uskogrudnosti preko svakodnevnih tragedija do velikih emocija: želje, očaja, ljubomore, nade i – ljubavi.

Elizabeth Strout izgradila je roman Olive Kitteridge kao niz priča povezanih nezaboravnim likom: živopisnom, nadasve kompliciranom Olive.

Po ovom djelu snimljena je i nagrađivana serija u produkciji HBO-a u kojoj glume Frances McDormand, Richard Jenkins i Bill Murray.

Svijetu junakinje koja joj je donijela svjetsku slavu Elizabeth Strout vratila se u jednako sjajnom romanu Olive, iznova.

“Tijekom čitanja ‘Olive Kitteridge’ počesto ćete morati zastati kako biste mogli procesuirati snagu i tugu onoga što ste pročitali… Prekrasna knjiga.”
The Boston Globe

Elizabeth Strout

Elizabeth Strout američka je spisateljica rođena 1956. u Portlandu u saveznoj državi Maine. Diplomirala je engleski jezik na Bates Collegeu u Lewistonu, a na Syracuse University College of Law dobila je i diplomu iz prava. Kratko je radila kao pravnica prije nego što se preselila u New York gdje je počela raditi na Odsjeku za engleski jezik na Borough of Manhattan Community Collegeu. Objavljuje priče u brojnim časopisima, a dosad je objavila devet romana od kojih je roman Olive Kitteridge dobio Pulitzerovu nagradu za književnost.

Roman O, Williame! finalist je nagrade Booker 2022. godine.

Uz njega na hrvatski su prevedeni i romani Olive Kitteridge, Olive iznova, Amy i Isabelle te Zovem se Lucy Barton, svi u Profilovu izdanju.

×

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

13.14 €
Dodajte u košaricu