Profil

Odrastati kao bin Laden

Jean Sasson

Žena i sin Osame bin Ladena vode nas u svoj tajni svijet.
Autentično, izravno svjedočanstvo, ikad napisano, o privatnom životu bin Ladenovih.
15.79 €118.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533192918

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 394

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Bisera Fabrio

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 543 g

Pamtit će i dan kad je njegov otac tražio od njega da svoje ime stavi na listu bombaša samoubojica.

Odrastati kao bin Laden

Oporo i šokantno svjedočenje Osamine prve i najutjecajnije žene Najwe i njihova zajedničkog sina Omara o prilikama kakve su vladale u obitelji terorista koji je svojim zločinima uzdrmao i promijenio suvremeni svijet. Knjiga je autentično, izravno svjedočanstvo, ikad napisano, o privatnom životu bin Ladenovih.

Dok je živ, Osamin sin Omar bin Laden pamtit će kako se tata s njima “igrao” preživljavanja u pustinji, bez ijedne kapi vode. Pamtit će kako se nije smio smijati da mu se vide očnjaci. Samo smješkati. Pamtit će i svojeg malog prijatelja kojeg je tatin kolega, a aktualni šef Al Qaide, hladnokrvno ustrijelio metkom u čelo. Pamtit će kako ih je otac velikodušno useljavao u goleme kuće bez ičega, kako im je bilo zabranjeno korištenje hladnjaka i klima-uredaja. I lijekova protiv astme.

Pamtit će i tatinu sreću kad je svoju obitelj doselio u pećinu. Pamtit će i kako je bježao preko bodljikave žice kako bi kupio slatkiše i gazirani sok. Sjećat će se i svoje mlade braće kako se veselo igraju, nesvjesni gdje su i tko su, i kako je tata Osama bio slab na svoju prvu kćer, kako se znao s njom valjati po podu, pa čak i smijati. Pamtit će i dan kad je njegov otac, Osama bin Laden, tražio od njega, svojeg četvrtog djeteta, svoje krvi – da svoje ime stavi na listu bombaša samoubojica.

Jean Sasson

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Odrastati kao bin Laden

Jean Sasson

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu