Profil

Od Barbie do vibratora

Ana Tajder

U svojoj prvoj knjizi autorica nas upoznaje s alfa-djevojkom, ambicioznom, samostalnom, hrabrom, zavodljivom i zaigranom.
A kada se ovakva mlada žena usudi, otvaraju se svjetovi.
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789531207867

Jezik izvornika: njemački

Broj stranica: 377

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Goran Vujasinović

Vrsta uveza: meki

Visina: 19 cm

Širina: 13.5 cm

Težina: 462 g

Ako ste voljeli Sex and the City, navalite. Našli ste svoju hrvatsku Carrie.
Rujana Jeger

Od Barbie do vibratora

Knjiga kratkih priča temelji se na autoričinim doživljajima koji su joj otvarali nove spoznaje. Tu se priča o prijateljstvu, seksu, karijeri, putovanjima, provodima i odrastanju koje će nas nasmijati i rasplakati, naljutiti i raznježiti. Ali što je najvažnije, postavit će pitanja na koja ćemo odgovore morati potražiti u sebi samima. To su pitanja o ženskoj emancipaciji, međuljudskim odnosima, o sudbini, o vlastitim izborima, o dvoličnosti suvremenog društva.

Ana nas vodi na putovanje po krajnostima: upoznaje nas s bogatima i slavnima, a zatim uranja u svijet kontemplacije i potrage za istinom i pravdom. Njezina poruka je: otvorite oči i dušu i budite kritični.

“Anu sam upoznao u Beču, a nekoliko godina potom sreo sam je u Zagrebu. Napisala je ovu knjigu, utemeljenu na svom životu. Obožavam naslov knjige. Da je muškarac, mogla bi napisati „Od lego-kockica do pornografije“. Ali Ana je definitivno žena. Mislim da je tema njenog provg romana feminizam. Koliko je složeno biti djevojka u 21. stoljeću. Slažem se: sigurno je teško i bolno. Možda je to razlog zašto je njena knjiga toliko duhovita. Nije imala izbora nego smijati se sama sebi.”
Frédéric Beigbeder

 

Ana Tajder

Rođena je 1974. u Zagrebu gdje je provela djetinjstvo plešući balet, oslikavajući zidove roditeljskog stana i glumeći u nekoliko filmova. Učila je slikarstvo u Školi za primjenjenu umjetnost i plesala u Teatru ITD. Od 1991. živi u Beču gdje je završila BA iz menadžmenta marketinga te MBA na Webster Universityju.
U 11 godina poslovne karijere radila je u hrvatskoj misiji pri UN-u, Mobilkomu Austria gdje se, od projektnog menadžera, uspela do pozicije internacionalnog marketinškog menadžera, te kao Account Manager u Ogilvy & Mathersu, jednoj od najvećih svjetskih reklamnih agencija.
„Od Barbie do vibratora“ nastala je 2005. i neočekivano otkrila Aninu strast prema pisanju.Trenutačno piše za The Vienna Review, radi na svojoj drugoj knjizi i na doktoratu na Bečkom sveučilištu.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Od Barbie do vibratora

Ana Tajder

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu