Profil

Nešto slatko

Ana Ugarković

Pregršt divnih ideja i kombinacija, kako za početnike, tako i one vješte u kuhinji.
19.78 €149.03 kn

Barkod: 9789537701802

Broj stranica: 200

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 19 cm

Težina: 614 g

Slasni recepti za pripremu pita, rolada, torti, krema, kolačića, uštipaka te kolača s voćem.

Nešto slatko

Izrada kolača precizan je posao koji zahtijeva vještinu i točnost pa se čini da pri tome nema mnogo prostora za improvizaciju. Zbog toga se mnogi i ne upuštaju u izradu deserata. No nakon dva kuharska bestselera “Danas kuham” jedna od najpoznatijih hrvatskih kuharskih zvijezda Ana Ugarković napisala je i kuharicu za kolače u kojoj nam objašnjava ulogu svakog sastojka u receptu, što se sa sastojcima događa kad se miješaju, važnost određenih temperatura pećnice te postupke i faze izrade kolača.

One koji se tek počinju upuštati u pripravljanje deserata ova će knjiga ohrabriti i potaknuti, a onim vještijima ponudit će pregršt divnih ideja i kombinacija. U ovoj kuharici Ana nudi slasne recepte za pripremu pita, rolada, torti, krema, kolačića, uštipaka te kolača s voćem. Neki su od njih recepti za božanstveno raskošne kolače, a drugi za one poznate u sasvim novom ruhu.

Ana Ugarković

Ana Ugarković, rođena je 1971. u Sisku. Maturirala je u Albuquerqueu, u državi New Mexico u Sjedinjenim Državama, nakon čega završava studij grafičkog dizajna na institutu Europeo di Design u Milanu. Od 1994. – 2000. radi kao grafički dizajner u Italiji, Hrvatskoj i Švicarskoj. Godine 2000. magistrira Design Studies na Central Saint Martins Collegeu u Londonu, gdje još tri godine radi na više interdisciplinarnih projekata. U isto vrijeme prikuplja kuharsko iskustvo stažirajući u londonskim restoranima. Nakon povratka u Hrvatsku 2002. godine bavi se svim aspektima gastronomije (kuhanje, pisanje i foodstyling). S Reneom Bakalovićem bila je suautorica kulinarskog TV showa Kod Ane, koji od jeseni 2009. radi sama s drugom koncepcijom. Dosad je objavila: Nova hrvatska kuhinja (s Davorom Butkovićem), Danas kuham, Danas kuham 2.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Nešto slatko

Ana Ugarković

10.50 €79.11 kn
Dodajte u košaricu