Profil

Muza

Jessie Burton

Svjetski bestseler autorice „Minijaturistice“, remek-djelo o žudnji i identitetu, ljubavi i opsesiji.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533135908

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 368

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Dražen Čulić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 477 g

„Muza” Jessie Burton istovremeno je elegantna i napeta kao triler, još je bolja od njezina prvog romana.
S. J. Watson, Guardian

Muza

Zavodljiva, uzbudljiva i napeta, Muza je nezaboravna knjiga o žudnji i identitetu, ljubavi i opsesiji, originalnosti i varci, remek-djelo Jessie Burton čiji se roman Minijaturistica preveo na tridesetak jezika, a prodao u više od milijun primjeraka.
Jednog vrelog srpanjskog dana 1967. godine Odelle Bastien penje se kamenim stubama galerije Skelton u Londonu znajući da će joj se život zauvijek promijeniti. Mučila se tražeći svoje mjesto u gradu otkako je prije pet godina stigla iz Trinidada, no onda joj je ponuđen posao tipkačice pod nadzorom glamurozne i zagonetne Marjorie Quick. Quick uzima Odelle pod svoju zaštitu i u njoj otkriva mogućnosti kojih ni sama nije bila svjesna. Quick ipak ostaje enigma koja se još više produbljuje kada se u galeriji pojavi izgubljeno remek-djelo puno tajni…

„Oni koji su zavoljeli Minijaturisticu, i ovdje će naći svu privlačnost, obrate i iznenađenja od kojih srce staje. Trijumfalna studija ženske kreativnosti.“
Daily Telegraph

„Uvučeni u raskošno pripovijedanje, grozničavo ćete okretati stranice.“
Daily Express

 

Profil

Jessie Burton

Jessie Burton britanska je spisateljica, autorica romana „Minijaturistica“, „Muza“, „Ispovijest“ i „Kuća sreće“ koji su prevedeni na gotovo 40 jezika, a možete ih sve čitati i na hrvatskom u Profilovu izdanju.

Roman „Minijaturistica“ prodan je u više od milijun primjeraka, a dobitnik je nagrada Waterstones i Specsavers za knjigu godine 2014. Prema tom je romanu BBC snimio televizijsku seriju. Nastavak „Minijaturistice“, roman „Kuća sreće“, objavljen 2022., bestseler je broj 1 Sunday Timesa.

Jessie Burton rođena je 1982., studirala je na sveučilištu u Oxfordu, a uz to što objavljuje romane piše i recenzije te članke za mnoge svjetske medije od The New York Timesa, Harpers Bazaara do Voguea i The Wall Street Journala.

Živi s obitelji u Londonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Muza

Jessie Burton

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu