Profil

Muška seksualnost

Barry McCarthy i Michael Metz

Javno prikazivanje seksa nema gotovo nikakve veze s istinom, jer presudna komponenta seksualnog zdravlja je ispravno razmišljanje o vlastitom tijelu. To je najvažniji razlog zbog kojeg smo napisali ovu knjigu – poručuju autori.
18.45 €139.01 kn

Barkod: 9789533191218

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 291

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Zdenka Sajko

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 349 g

Napisali smo ovu knjigu jer je previše gluposti već rečeno o muškarcima i seksu.

Muška seksualnost

Mediji i marketing prepuni su erotike, ali njome žele samo pridobiti našu pozornost, a ne podučiti nas seksualnom ponašanju. Važno je znati da javno prikazivanje seksa nema gotovo nikakve veze s istinom, jer presudna komponenta seksualnog zdravlja je ispravno razmišljanje o vlastitom tijelu. To je najvažniji razlog zbog kojeg smo napisali ovu knjigu – poručuju Barry McCarthy i Michael Metz autori priručnika Muška seksualnost (Men’s Sexual Health – Fitness for Satisfying Sex).

Iako je spolna želja svojstvo ljudskog bića od rođenja do smrti, vještine vođenja ljubavi nisu nagonske, već se razvijaju kroz zdrave stavove, ponašanje i emotivnu bliskost. Stoga autori preporučuju novi model muškog seksualnog zadovoljstva – dovoljno dobrog seksa. To ne znači pristajanje na seksualnu osrednjost, napominju, već integriranje intimnosti, pružanja užitka i erotike kako bi se uvećalo vlastito zadovoljstvo i zadovoljstvo partnerice.

„Napisali smo ovu knjigu jer je previše gluposti već rečeno o muškarcima i seksu,“ poručuju autori, obračunavajući se s najčešćim mitovima o muškarcima i seksu i nudeći vježbe za razvijanje psihoseksualnih vještina, koje omogućuju ugodu i sigurnost te jačaju spolnu želju, uzbuđenje i orgazam.

Barry McCarthy i Michael Metz, liječnici i klinički psiholozi, certificirani su seksualni i bračni terapeuti, koji zajedno imaju više od 60 godina kliničkog iskustva s muškim seksualnim problemima. Obojica su ugledni sveučilišni predavači iz područja psihologije i obiteljske terapije, a dosad su objavili tri knjige o muškoj seksualnosti i disfunkcijama.

Predgovor hrvatskom izdanju napisao je prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer, voditelj katedre za seksologiju Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i član Hrvatskog društva za seksualnu terapiju, koji knjigu preporučuje ženama i kaže:

„Muškarci nerijetko žele premalo. Premalo informacija, premalo dodira, premalo opuštenosti i, gotovo paradoksalno, premalo užitka. Ako je i vaš takve sorte, možda mu treba predložiti nešto za čitanje.“

Barry McCarthy i Michael Metz

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Muška seksualnost

Barry McCarthy i Michael Metz

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu