Profil

Muška seksualnost

Barry McCarthy i Michael Metz

Javno prikazivanje seksa nema gotovo nikakve veze s istinom, jer presudna komponenta seksualnog zdravlja je ispravno razmišljanje o vlastitom tijelu. To je najvažniji razlog zbog kojeg smo napisali ovu knjigu – poručuju autori.
18.45 €139.01 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533191218

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 291

Godina objavljivanja: 2010.

Prijevod: Zdenka Sajko

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 349 g

Napisali smo ovu knjigu jer je previše gluposti već rečeno o muškarcima i seksu.

Muška seksualnost

Mediji i marketing prepuni su erotike, ali njome žele samo pridobiti našu pozornost, a ne podučiti nas seksualnom ponašanju. Važno je znati da javno prikazivanje seksa nema gotovo nikakve veze s istinom, jer presudna komponenta seksualnog zdravlja je ispravno razmišljanje o vlastitom tijelu. To je najvažniji razlog zbog kojeg smo napisali ovu knjigu – poručuju Barry McCarthy i Michael Metz autori priručnika Muška seksualnost (Men’s Sexual Health – Fitness for Satisfying Sex).

Iako je spolna želja svojstvo ljudskog bića od rođenja do smrti, vještine vođenja ljubavi nisu nagonske, već se razvijaju kroz zdrave stavove, ponašanje i emotivnu bliskost. Stoga autori preporučuju novi model muškog seksualnog zadovoljstva – dovoljno dobrog seksa. To ne znači pristajanje na seksualnu osrednjost, napominju, već integriranje intimnosti, pružanja užitka i erotike kako bi se uvećalo vlastito zadovoljstvo i zadovoljstvo partnerice.

„Napisali smo ovu knjigu jer je previše gluposti već rečeno o muškarcima i seksu,“ poručuju autori, obračunavajući se s najčešćim mitovima o muškarcima i seksu i nudeći vježbe za razvijanje psihoseksualnih vještina, koje omogućuju ugodu i sigurnost te jačaju spolnu želju, uzbuđenje i orgazam.

Barry McCarthy i Michael Metz, liječnici i klinički psiholozi, certificirani su seksualni i bračni terapeuti, koji zajedno imaju više od 60 godina kliničkog iskustva s muškim seksualnim problemima. Obojica su ugledni sveučilišni predavači iz područja psihologije i obiteljske terapije, a dosad su objavili tri knjige o muškoj seksualnosti i disfunkcijama.

Predgovor hrvatskom izdanju napisao je prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer, voditelj katedre za seksologiju Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i član Hrvatskog društva za seksualnu terapiju, koji knjigu preporučuje ženama i kaže:

„Muškarci nerijetko žele premalo. Premalo informacija, premalo dodira, premalo opuštenosti i, gotovo paradoksalno, premalo užitka. Ako je i vaš takve sorte, možda mu treba predložiti nešto za čitanje.“

Barry McCarthy i Michael Metz

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Muška seksualnost

Barry McCarthy i Michael Metz

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu