Profil

Mučna ljubav

Elena Ferrante

Roman kojim se velika autorica predstavila svijetu.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533137148

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 156

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Ana Badurina

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 220 g

“Dani zaborava” i “Mučna ljubav” su ‘tours de force’, duboko uznemirujuća putovanja ženskim umom.
The Seattle Times

Sofisticirana i složena priča, okrutna i inteligentna.
Dacia Maraini

Mučna ljubav

Delia, autorica stripova koja živi u Rimu, iščekuje posjet Amalije, svoje majke koja ne dolazi kako je bilo planirano, ali je naziva i nesuvislim objašnjenjima daje naslutiti da nešto nije u redu. Dan nakon zadnjeg poziva, Delia saznaje da joj se majka utopila i odlazi na njezin pogreb. Nakon posljednjeg ispraćaja odlazi na putovanje kaotičnim ulicama rodnog Napulja kako bi rekonstruirala majčine posljednje dane, istinu o svojoj obitelji, ali i svemu što je duboko potisnula.

“Mučna ljubav” – priča o kompleksnom odnosu majki i kćeri, kompliciranom čvoru laži, emocija i zajedničke prošlosti koja ih veže – romaneskni je prvijenac velike Elene Ferrante. Po ovoj žestokoj, sjajnoj prozi, koju je na hrvatski izvrsno prevela Ana Badurina, snimljen je i istoimeni film u režiji Marija Martonea.

 

Elena Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana “Mučna ljubav” 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti. Kritičari diljem svijeta ubrajaju je među najvažnije svjetske autore našeg doba, časopis Foreign Policy 2014. uvrstio ju je među 100 najutjecajnijih svjetskih intelektualaca, a časopis Time 2016. među 100 najutjecajnijih pisaca svijeta. Na hrvatskom su objavljeni prijevodi njezinih romana “Dani zaborava”, “Mučna ljubav” “Lažljivi život odraslih”, “Mračna kći” te tetralogije koju čine romani: “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” te “Priča o izgubljenoj djevojčici”, a koja joj je donijela i svjetsku slavu.

×

Mučna ljubav

Elena Ferrante

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu