Profil

Monografija Petera Weisza

Pavle Kalinić

Slojevitost života, sa svim talozima ljudskog i bljeskom istinskog ostvarenja čovjeka, sadržaj je slika Petera Weisza.
2.52 €18.99 kn

Barkod: 9789532007848

Broj stranica: 120

Godina objavljivanja: 2003.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 26 cm

Širina: 23.5 cm

Težina: 697 g

Monografija Petera Weisza

Slikarski opredmetiti raspone stanja, osjećaja, ponašanja pojedinca i grupe, pojedinačnog i općeg dovedenog do pojma čovjeka, izuzetno je zahtjevan umjetnički zadatak. Traži izgrađenu osobu za koju izvanjsko u promatranju svijeta i nije presudno, već teži prodiranju ispod epiderme banalne činjeničnosti. Razumijevanje čovjeka u padovima i usponima, u svim esencijalnim i egzistencijalnim sumnjama. Rasponi su to koji dodiruju bezmjerje, pa sukladno tome teško je očekivati dosljednost rukopisa, jer se razložnom mijenom iskaza slika „prilagođava” unutrašnjem bogatstvu čovjeka.

Pavle Kalinić

Pavle Kalinić rođen je u Zadru 1959., hrvatski je političar i književnik. Diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1982. te kasnije na istom fakultetu stječe titulu magistra znanosti s područja međunarodnih odnosa. Doktorirao je 2012. s disertacijom Politika administracije G. W. Busha i islamski terorizam. Pokrenuo je 1989. prvi neovisni časopis u Republici Hrvatskoj, Fokus, koji je izlazio do kraja 1990. godine, sudjelovao je u Domovinskom ratu kao dragovoljac. Radi u Hrvatskom helsinškom odboru za ljudska prava (1994./95.), dvije godine kasnije izabran je za zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, na parlamentarnim izborima 2000. godine izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru. također piše kolumne za novine (Vjesnik, Slobodna Dalmacija, Obzor, Zadarski regional, Zarez i Vijenac), internetske portale (Iskon, Z-net, T-portal) i predgovore za razne knjige, kao što su Tony Blair: Treći put, Tariq Ali: Sukob fundamentalizama, Hans Blix: Razoružavanje Iraka, Noam Chomsky: Kobno trojstvo: SAD, Izrael i Palestinci.
Autor je više proznih i publicističkih knjiga

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Monografija Petera Weisza

Pavle Kalinić

3.85 €29.01 kn
Dodajte u košaricu