Profil

Moja polovica jabuke

Branka Somen

Iznad svakodnevne konzumacije i konzumerizma, ljubavna kuharica, upućuje u tajne uživanja u drugome, a uvjet je samo jedan – polako i iskreno krenuti svojim putem i tako pronaći najbolji put do sebe.
14.47 €109.02 kn

Barkod: 9789533190167

Broj stranica: 186

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 310 g

Ljubavna kuharica s predumišljajem, samo za žene i jake muškarce.

Moja polovica jabuke

Stranice iz starinske zagrebačke kuharice, požutjeli papirići s rukom pisanim receptima, stare razglednice Osijeka i omotnice za crvene kabala vrpce krase ovu jedinstvenu kuharicu, koja rukom iskusne čarobnice čitatelja(icu) vodi onim diskretnim i (pre)kratkim međuprostorom između predjela i predigre. Neobičnom igrom slova i brojeva u ritmu od po sedam savjeta, Moja polovica jabuke daje odgovore kako skuhati, a ne biti skuhan, koja je uloga sedmorice patuljaka i gdje je tu princ i zašto ženi preporučuje da preuzme ulogu izgladnjelog Vuka, a ne Crvenkapice.

Citirajući Laurencea Oliviera, prema kojem iskustvo stječemo tek kad nam više nije potrebno, Branka Sömen u “Mojoj polovici jabuke” iskreno, duhovito i domišljato sublimira žensko iskustvo, poštujući dvije sile koje, prema mudrosti kabale, postoje u stvarnosti, a to su želja za davanjem i želja za primanjem. Stoga savjetuje: „ Kvantiteta ne znači i dobar rezultat – mogli ste skuhati tisuću jela, ljubiti se sa stotinama, a ipak ostati bezvrijedni sebični diletant“, ali i isto tako – „Treba okusiti mnoga jela kako bi se pronašlo ono pravo. Samo u rijetkim slučajevima od prve imate dobitničku kombinaciju, sve ostalo je znatiželja koja izaziva na dugu i temeljitu istraživačku putanju.“

 

Branka Sömen

Branka Sömen bila je dugogodišnja Vjesnikova filmska kritičarka, a sada je ataše za kulturu u konzulatu RH u Los Angelesu. Autorica je dosad objavila tri knjige od kojih je Moja polovica jabuke izašla u izdanju Profila.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Moja polovica jabuke

Branka Somen

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu