Profil

Memoari gastrokritičara

Davor Butković

Dokumentarno-reportažni pregled onog dijela hrvatskog javnog života, koji se odvija u restoranima.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789537701918

Broj stranica: 167

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 286 g

Autor opisuje sjećanja na razne zanimljivosti pa i indiskrecije.

Memoari gastrokritičara

Domaća inačica Bourdainova hita Dosje kuhinja dolazi nam iz pera poznatog publicista i gastrokritičara Davora Butkovića. Ali radnja se ovaj put ne događa u kuhinji, u backstageu, nego u blagovaonici – na samoj pozornici.

U petnaest poglavlja autor opisuje sjećanja na razne zanimljivosti pa i indiskrecije, koje je doživio tijekom dvadesetak godina života po restoranima. Uz opis unutarnjeg funkcioniranja i glavnih gastronomskih značajki pojedinih restorana Memoari su i dokumentarno-reportažni pregled onog dijela hrvatskog javnog života, koji se odvija u restoranima, sa stvarnim imenima i prezimenima najistaknutijih protagonista hrvatske političke, poslovne i kulturne scene.

Davor Butković

Davor Butković rođen je 1965. u Zagrebu. U novinarstvu se pojavljuje kao rock kritičar početkom osamdesetih. Od prvog broja piše u Globusu, gdje je od 1992. zamjenik glavnog urednika, glavni urednik od 1995. do kraja 1997. i od 2000. do 2002. S Tomislavom Wrussom i Zdravkom Milinovićem pokreće 1998. Jutarnji list, gdje je do 2014. radio kao zamjenik glavnog urednika, politički komentator i gastro i eno-kolumnist. Autor više knjiga iz područja gastronomije.
Ana Ugarković rođena je 1971. u Sisku. Maturirala je u Albuquerqueu, u državi New Mexico u Sjedinjenim Državama, nakon čega završava studij grafičkog dizajna na institutu Europeo di Design u Milanu. Od 1994. – 2000. radi kao grafički dizajner u Italiji, Hrvatskoj i Švicarskoj. Godine 2000. magistrirala je na Central Saint Martins Collegeu u Londonu, gdje još tri godine radi na više interdisciplinarnih projekata. U isto vrijeme prikuplja kuharsko iskustvo stažirajući u londonskim restoranima. Nakon povratka u Hrvatsku 2002. godine bavi se svim aspektima gastronomije (kuhanje, pisanje i foodstyling). Dosad je objavila: Nova hrvatska kuhinja (s Davorom Butkovićem), Danas kuham, Danas kuham 2.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Memoari gastrokritičara

Davor Butković

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu