Profil

Mastermind

Evan Ratliff

Uzbudljiva priča o Jeff Bezosu dark weba.
Nevjerojatna priča o najambicioznijem zločinačkom kartelu 21. stoljeća u središtu kojega se nalazio Paul Le Roux, izvorno kompjuterski programer koji se pretvorio u superzločinca.
17.12 €

Barkod: 9789533137223

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 448

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Tihomir Tonković

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 595 g

Nevjerojatni događaji koji nadmašuju očekivanja i najzahtjevnijih čitatelja.

Jedno od rijetkih djela koja pokazuju kako funkcionira kriminal u 21. stoljeću

Mastermind

Le Roux, po izgledu i navikama klasični kompjuterski geek, postao je Jeff Bezos dark weba. Prije desetak godina od internetske prodaje lijekova koji se izdaju na recept zarađivao je koliko i Facebook u to doba. I dotle je priča neobična samo razmjerima Le Rouxovog pothvata. A potom postaje sve nevjerojatnija – odred smrti što ga je Le Roux formirao na Filipinima od međunarodnih plaćenika i ondje ga koristio, trgovina metamfetaminom velikih razmjera, šverc kokaina, privatna vojska u Smaliji…

U knjizi su isprepletene priče razvitka kriminalnih pothvata Paula Le Rouxa s istragom DEA-e koja je postupno otkrivala razmjere njegovih operacija i Ratliffove vlastite istrage o oba ova kraka događaja. I na koncu, tu je opis uhićenja Le Rouxa. Kraj priče? Ni slučajno. Događaji tu dobivaju novi zaokret i postaje još nevjerojatniji, nadmašujući očekivanja i najzahtjevnijih čitatelja.

Sjajno napisano publicističko djelo, dobro istražene činjenice i brojna pitanja koja na kraju ostaju otvorena. Jedno od rijetkih djela koja pokazuju kako funkcionira kriminal u 21. stoljeću, osobito značajno stoga što daje uvid u djelovanje cyber kriminala i na internetu utemeljenih zločina. I potpuno suvremeno jer neki od opisanih događaja još nisu dobili svoj sudski epilog.

Evan Ratliff

Evan Ratliff, rođen 1975., američki je novinar i autor. Za svoje dokumentarne filmove nagrađen je Emmyjem. Suradnik je New Yorkera, Wired Magazinea i The Atavistea, čiji je i suosnivač. Dvadeset godina izvještavao je o transnacionalnom kriminalu, cyber-kriminalu, terorizmu i korupciji. Kruna njegovog istraživačkog novinarstva knjiga je Mastermind.

×

Mastermind

Evan Ratliff

17.12 €
Dodajte u košaricu