-71 %
Profil

Mastermind

Evan Ratliff

Uzbudljiva priča o Jeff Bezosu dark weba.
Nevjerojatna priča o najambicioznijem zločinačkom kartelu 21. stoljeća u središtu kojega se nalazio Paul Le Roux, izvorno kompjuterski programer koji se pretvorio u superzločinca.
17.12 € 128.99 kn
4.90 € 36.92 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4.90 € (36.92 kn)

Barkod: 9789533137223

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 448

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Tihomir Tonković

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 595 g

Nevjerojatni događaji koji nadmašuju očekivanja i najzahtjevnijih čitatelja.

Jedno od rijetkih djela koja pokazuju kako funkcionira kriminal u 21. stoljeću

Mastermind

Le Roux, po izgledu i navikama klasični kompjuterski geek, postao je Jeff Bezos dark weba. Prije desetak godina od internetske prodaje lijekova koji se izdaju na recept zarađivao je koliko i Facebook u to doba. I dotle je priča neobična samo razmjerima Le Rouxovog pothvata. A potom postaje sve nevjerojatnija – odred smrti što ga je Le Roux formirao na Filipinima od međunarodnih plaćenika i ondje ga koristio, trgovina metamfetaminom velikih razmjera, šverc kokaina, privatna vojska u Smaliji…

U knjizi su isprepletene priče razvitka kriminalnih pothvata Paula Le Rouxa s istragom DEA-e koja je postupno otkrivala razmjere njegovih operacija i Ratliffove vlastite istrage o oba ova kraka događaja. I na koncu, tu je opis uhićenja Le Rouxa. Kraj priče? Ni slučajno. Događaji tu dobivaju novi zaokret i postaje još nevjerojatniji, nadmašujući očekivanja i najzahtjevnijih čitatelja.

Sjajno napisano publicističko djelo, dobro istražene činjenice i brojna pitanja koja na kraju ostaju otvorena. Jedno od rijetkih djela koja pokazuju kako funkcionira kriminal u 21. stoljeću, osobito značajno stoga što daje uvid u djelovanje cyber kriminala i na internetu utemeljenih zločina. I potpuno suvremeno jer neki od opisanih događaja još nisu dobili svoj sudski epilog.

Evan Ratliff

Evan Ratliff, rođen 1975., američki je novinar i autor. Za svoje dokumentarne filmove nagrađen je Emmyjem. Suradnik je New Yorkera, Wired Magazinea i The Atavistea, čiji je i suosnivač. Dvadeset godina izvještavao je o transnacionalnom kriminalu, cyber-kriminalu, terorizmu i korupciji. Kruna njegovog istraživačkog novinarstva knjiga je Mastermind.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Mastermind

Evan Ratliff

17.12 € 128.99 kn
17.12 € 128.99 kn
Dodajte u košaricu