Profil

Maja u školi

Gilbert Delahaye

Izdavački fenomen – više od 105 milijuna prodanih slikovnica diljem svijeta.
Neka slikovnica vašeg djetinjstva postane i najdraža slikovnica vaše djece!
6.50 €48.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135700

Jezik izvornika: francuski

Broj stranica: 20

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Andrea Pongrac

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Marcel Marlier

Visina: 25.2 cm

Širina: 20.2 cm

Težina: 267 g

Majine pustolovine kombinacija su svakodnevice, dječjih snova i mašte, a obitelj, prijatelji i životinje najvažnije su okosnice njezina života.

Maja u školi

Majin dan u školi prepun je različitih aktivnosti i iznenađenja. Danas im u razred dolazi nova učenica i to čak iz Indije! Učenici na globusu radoznalo otkrivaju gdje se nalazi njezina domovina. Zatim pišu pismo uredniku novina te odlaze u obližnju knjižnicu i čitaonicu gdje svi vole razgledavati i čitati mnogobrojne knjige, slikovnice, stripove… Nakon odmora i ručka u školskoj kantini spremni su za čitanje pjesmice koju će potom dočarati likovnim radovima. Očekuje ih još i odlazak do rijeke gdje proučavaju prirodu. Zvono oglašava kraj nastave. Umorni od napornog, ali uzbudljivog dana, učenici odlaze svojim kućama odmoriti se. Maja je presretna što je danas stekla novu i divnu prijateljicu!

Maja je prevedena na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje. Zaživjela je i kao animirana TV serija, časopis, te na mnogim proizvodima za djecu kao što su društvene igre, odjeća i obuća, torbe, posteljina, raznovrsni darovni program pa čak i sladoled, a ima i vlastiti klub obožavatelja! Naravno, nisu je zaobišle ni računalne igre i aplikacije za pametne telefone i tablete.

Priče o Maji nježne su i tople, isprepletene raznovrsnim dogodovštinama i poučnim situacijama. 

Gilbert Delahaye i Marcel Marlier

Marcel Marlier (18. 11. 1930. – 18. 1. 2011.) belgijski je umjetnik i ilustrator, tvorac popularne Maje (u originalu poznate kao Martine). Ilustratorsku karijeru započinje kod belgijskog izdavača La Procure à Namur koji je organizirao umjetnički natječaj s ciljem pronalaženja talentiranih ilustratora koji bi stvarali ilustracije za dječje školske udžbenike. Marlier pobjeđuje na tom natječaju i tako si otvara vrata u svijet dječjih ilustracija. 1954. godine, nastaje serijal slikovnica Maja prema pričama Gilberta Delahayea i ta im izdanja donose svjetsku slavu koja traje još i dandanas. Gilbert Delahaye (19. 3. 1923. – 6. 12. 1997.) belgijski je autor u svijetu poznat po seriji slikovnica za djecu Martine (u Hrvatskoj znana kao Maja). U suradnji s umjetnikom Marcelom Marlierom radio je dugi niz godina na više od 60 naslova.

Moglo bi vas zanimati

×

Maja u školi

Gilbert Delahaye

6.50 €48.97 kn
Dodajte u košaricu