Profil

Maja se seli

Gilbert Delahaye

Izdavački fenomen – više od 105 milijuna prodanih slikovnica diljem svijeta.
Neka slikovnica vašeg djetinjstva postane i najdraža slikovnica vaše djece!
6.50 €48.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135946

Jezik izvornika: francuski

Broj stranica: 20

Godina objavljivanja: 2018.

Prijevod: Andrea Pongrac

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Marcel Marlier

Visina: 25.2 cm

Širina: 20.2 cm

Težina: 245 g

Njezine pustolovine kombinacija su svakodnevice, dječjih snova i mašte, a obitelj, prijatelji i životinje najvažnije su okosnice njezina života.

Maja se seli

Maja i Mišo saznali su da će se njihova obitelj uskoro preseliti iz svoje kuće u stan u gradu. U početku su jako tužni i zabrinuti zbog te odluke. Ne žele napustiti kuću u kojoj su odrasli, prijatelje, školu… a brine ih i što će biti s njihovim ljubimcima Žućom i Mimi. No mama i tata uvjeravaju ih da će sve biti u redu, a kada razgledaju novi stan i kvart, ideja o selidbi više i nije tako strašna. Štoviše, avantura koja ih očekuje sve im je privlačnija. Prije useljenja u stan potrebno ga je urediti i razmjestiti namještaj, a u staroj kući treba sve pažljivo i brižno spakirati pa su svi zasukali rukave i vrijedno rade. Čak i Žućo i Mimi koji ponekad više odmažu nego što pomažu.

Kako je prošla selidba i kakav je bio Majin prvi dan u novoj školi – doznajte u desetom nastavku serijala slikovnica koje prati dogodovštine ove dražesne djevojčice – Maja se seli.

Maja je prevedena na čak 34 jezika i objavljena u rekordne 52 zemlje. Zaživjela je i kao animirana TV serija, časopis, te na mnogim proizvodima za djecu kao što su društvene igre, odjeća i obuća, torbe, posteljina, raznovrsni darovni program pa čak i sladoled, a ima i vlastiti klub obožavatelja! Naravno, nisu je zaobišle ni računalne igre i aplikacije za pametne telefone i tablete.

Priče o Maji nježne su i tople, isprepletene raznovrsnim dogodovštinama i poučnim situacijama. 

Gilbert Delahaye i Marcel Marlier

Marcel Marlier (18. 11. 1930. – 18. 1. 2011.) belgijski je umjetnik i ilustrator, tvorac popularne Maje (u originalu poznate kao Martine). Ilustratorsku karijeru započinje kod belgijskog izdavača La Procure à Namur koji je organizirao umjetnički natječaj s ciljem pronalaženja talentiranih ilustratora koji bi stvarali ilustracije za dječje školske udžbenike. Marlier pobjeđuje na tom natječaju i tako si otvara vrata u svijet dječjih ilustracija. 1954. godine, nastaje serijal slikovnica Maja prema pričama Gilberta Delahayea i ta im izdanja donose svjetsku slavu koja traje još i dandanas. Gilbert Delahaye (19. 3. 1923. – 6. 12. 1997.) belgijski je autor u svijetu poznat po seriji slikovnica za djecu Martine (u Hrvatskoj znana kao Maja). U suradnji s umjetnikom Marcelom Marlierom radio je dugi niz godina na više od 60 naslova.

Moglo bi vas zanimati

×

Maja se seli

Gilbert Delahaye

6.50 €48.97 kn
Dodajte u košaricu