Profil

Ljudsko tijelo

Richard Walker

Fascinantan, trodimenizonalan vodič o ljudskom tijelu.
Ova nevjerojatno impresivna knjiga oduševit će svako dijete i očarati odrasle.
25.08 €

Barkod: 9789533136813

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 16

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Dinan Morić Bošnjak

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Rachel Caldwell

Visina: 32.5 cm

Širina: 24.7 cm

Težina: 745 g

Trodimenzionalni vodič kroz anatomiju.

Ljudsko tijelo

Godina je 1839., studenti ste medicine i prvi put odlazite na obdukciju. Pod budnim okom profesora Walkera rastvorite sloj po sloj ljudskog tijela i otkrijte sve njegove tajne. U ljudskom je tijelo ukupno 12 sustava koji međusobno surađuju da bi ono funkcioniralo.

„U biti, ljudsko je tijelo paukova mreža elemenata koji svi zajedno rade kako bi nam omogućili da živimo.“

Kako ispod kože izgleda glava, od kojih je kostiju i mišića sastavljena, koja je funkcija mozga, tog najznačajnijeg ostvarenja prirode, te kako živci prenose informacije mozgu, doznat ćete u ovoj nevjerojatnoj knjizi. Što se sve nalazi u prsnom košu te kako radi dišni i krvožilni sustav, koji se sve organi nalaze u trbuhu, kako su povezani, isprepleteni i smješteni te koja je funkcija svakog od njih, otkrit ćete rastvarajući sloj po sloj ove zadivljujuće knjige.

Osobitost ove knjige prekrasne su višeslojne iskakalice – ilustracije koje su suvremenim tehnikama rezanja papira postale trodimenzionalne – otkrit će kako izgleda ljudsko tijelo ispod kože, kao da se nalazite u obdukcijskoj sali.

Tekst je jasan i jednostavan, na pristupačan način objašnjava vrlo složenu međusobnu povezanost organa i otkriva kako funkcioniraju pluća, srce, oči, mišići, mozak…

I najvažnije, pokazat će djetetu kako je očaravajuć i složen mehanizam ljudsko tijelo, kako jedan bez drugog organi ne mogu opstati te mozak svemu tome vješto dirigira. 

Richard Walker

Richard Walker britanski je autor s više od 100 naslova o znanosti. Za svoje je knjige dobio nekoliko znamenitih nagrada.

×

Ljudsko tijelo

Richard Walker

25.08 €
Dodajte u košaricu