Profil

Lijeni muž

dr.sc. Joshua Coleman

Bračni terapeut predlaže rješenje - potaknuti muževe da preuzmu dio kućanskih poslova i više se posvete djeci.
6.50 €48.97 kn

Barkod: 9789531208123

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 208

Godina objavljivanja: 2008.

Prijevod: Nada Uglješić

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 254 g

Kad muškarac obavlja kućanske poslove to višestruko utječe na ženinu seksualnost.

Lijeni muž

U posljednjih pedeset godina muškarci su prestali biti hranitelji obitelji, žene su postale prezaposlene, a djeca zahtjevnija nego ikad. Svjestan okolnosti u kojima se našla suvremena zapadnjačka obitelj, bračni terapeut dr. sc. Joshua Coleman predlaže rješenje – potaknuti muževe da preuzmu dio kućanskih poslova i više se posvete djeci. „Vjerujem da je dužnost muškaraca da se mijenjaju, ali njima se ne žuri prihvatiti nužnost promjene, budući da dosadašnji sustav po njihovu mišljenju dobro funkcionira.”

Dobro opremljen iskustvom bračnog terapeuta i znanjem psihologa i doktora društvenih znanosti, dr. sc. Joshua Coleman u svom priručniku navodi mnoštvo životnih primjera i znanstvenih istraživanja koja potkrepljuju nužnost promjena koje treba uvesti u obiteljski život: žene čiji su partneri uključeni u roditeljstvo i kućanske poslove sretnije su, zadovoljnije brakom i više ih zanima seks; djeca čiji se očevi njima više bave postižu bolji uspjeh u školi, imaju više prijatelja, poslušnija su i rjeđe sklona depresiji.

U potpunosti svjestan problema s kojim se uhvatio ukoštac, autor je svoj priručnik opremio savjetima, upitnicima i vježbama koje će čitateljicama pomoći da svoje muževe privole na suradnju i navedu da prestanu biti lijeni muževi, a postanu dobri muževi. Zahvaljujući upitnicima, čitateljice će otkriti kako njihovo djetinjstvo djeluje na njihov brak. U seriji vježbi formulirat će promjene koje će uvesti u svoj život. Kroz brojne primjere upoznat će se s najčešćim muškim izgovorima i uvježbati kako im doskočiti.

Knjiga „Lijeni muž” namijenjena je ženama, ali jednim poglavljem autor se obraća i muškarcima, gdje kaže: „Žene ne traže muškarca spremnog na seks, nego muškarca koji je voljan pomoći joj podizati djecu, obavljati kućanske poslove, govoriti o svojim osjećajima i biti odan. Zbog toga, kad muškarac obavlja kućanske poslove to višestruko utječe na ženinu seksualnost.”

Dr. sc. Joshua Coleman

Dr. sc. Joshua Coleman je psiholog, bračni terapeut i vodeći američki stručnjak za brak i veze, čiji se savjeti objavljuju u New York Timesu, USA Today, the Chicago Tribuneu te u časopisima Parents, Cosmopolitan, Psychology Today i mnogim drugim. Živi u San Francisku, gdje radi na klinikama Sveučilišta Kalifornija.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Lijeni muž

dr.sc. Joshua Coleman

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu