Profil

Krilate sandale

Branka Jakelić

Priča o unutarnjem putovanju potaknutom traganjem za odgovorima na osnovna egzistencijalna pitanja: Tko sam ja? Što radim ovdje? Kakav je smisao svega toga što mi se događa?
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789531209892

Broj stranica: 269

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 16 cm

Težina: 392 g

Autorica poziva čitatelja na najveću od svih avantura. Na put prema sebi. I to kroz Put junaka, i kroz dvanaest stupnjeva, prizora. Ova će knjiga, vjerujem, dotaknuti mnoge čitatelje. Kad god oni odlučili krenuti na Put.
Iz predgovora Sande Puljiz

Krilate sandale

Priče iznesene u knjizi autentične su slike iz autoričinog života i ljudi s kojima je, kao prijateljica ili terapeutkinja, dijelila trenutke patnje i beznađa mijenjajući se i rastući kroz to u psihičkom i duhovnom smislu riječi. Usprkos tome što govori o teškim temama, knjiga je pisana živo i napeto te se lako čita, a svojim toplim poetskim jezikom dodiruje i racionalnu i emotivnu razinu čitateljeva bića. Životne priče isprepletene s kratkim esejima potiču na razmišljanje o pozadini patnje i mogućnostima njezina prevladavanja te bude nadu i potiču zanimanje za drugu stranu stvarnosti vlastita postojanja.

Knjiga je podijeljena u nekoliko osnovnih cjelina: u prvoj od njih susrećemo se s bolešću i smrću, drugi dio nazvan Slutnje, uvodi mogućnost drugačijeg pogleda na svijet i prirodu patnje, a treći Krug, u nekoliko poglavlja ocrtava segmente i sastavne dijelove začaranih krugova u kojima se vrtimo, sljedeća tri dijela odgovaraju sekvencijama mita o junakovu putovanju pa su prema njima i nazvana, Odvajanje započinje “pozivom” koji može doći u obliku bolesti ili neke druge životne kušnje, Putovanje i inicijacija, središnji dio junakova putovanja pa tako i ove knjige dug je i slojevit proces tijekom kojega se osoba (junak) susreće s potisnutim emocijama i raznim dijelovima svoje sjene/nesvjesnog, upoznavajući ih i transformirajući, a posljednji dio putovanja je Povratak. Knjiga završava poglavljem nazvanim Let, čemu ponovno slijedi slika iz života, kojom je i započeta, no ovaj put ispričana na drugačiji način.

 

Branka Jakelić

Branka Jakelić diplomirala je književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu te solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon završenog studija permanentno radi na svom stručnom usavršavanju kroz treninge, radionice i višegodišnje profesionalne edukacije. Posljednjih dvadesetak godina radi kao psihoterapeut. Diplomirani je gestalt terapeut s certifikatom IGW-a (Institut za integrativnu gestalt terapiju iz Würzburga) i ECP-om (Europski certifikat za psihoterapiju) te psihodramski savjetnik. Pored toga, educirana je u transakcijskoj analizi, realitetnoj terapiji, Attitudinal Healingu, psihodrami itd. Član je Društva gestalt integrativnih psihoterapeuta Hrvatske te Hrvatskog psihodramskog društva. Knjiga Krilate sandale – duhovni rast kroz životne krize njezina je treća knjiga. Živi i radi u Zagrebu.

×

Krilate sandale

Branka Jakelić

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu