Profil

Kraj igre

Ian Rankin

Majstor kriminalističke literature, jedan od najuspješnijih pisaca krimića svih vremena.
5.30 €39.93 kn

Barkod: 9789533133119

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 511

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Anja Jović

Vrsta uveza: kiosk

Visina: 19.5 cm

Širina: 13 cm

Težina: 406 g

Inspektor Rebus jedan je od najzanimljivijih likova u povijesti krimića.
The Times

Kraj igre

Disidentski ruski pjesnik nađen je mrtav i čini se da je sve počelo uličnom pljačkom. Igrom slučaja ili baš i ne, u Edinburghu se u to vrijeme našla i skupina bogatih ruskih biznismena koji vrše pritisak na edinburšku vlast da se slučaj što bezbolnije riješi. Na njemu rade inspektor John Rebus i njegova kolegica Siobhan Clarke koji su s vremenom sve sigurniji da to ubojstvo nije bio tek nasumičan napad osobito nakon još jednoga okrutnog ubojstva…

Svojim brzim dijalozima, majstorskim stilom, uvjerljivom radnjom i likovima Ian Rankin oduševljava čitatelje, a svojom se serijom romana s inspektorom Rebusom postavio među najuspješnije predstavnike kriminalističke književnosti svih vremena.

 

Ian Rankin

Ian Rankin rođen je 1960. godine u škotskom okrugu Fife. Diplomirao je na Edinburškom sveučilištu 1982., a njegov je prvi roman o detektivu Rebusu objavljen 1987. godine. Romani o Rebusu danas su prevedeni na trideset šest jezika i postali su bestseleri diljem svijeta. Dosad je Rankin objavio 29 romana i 3 zbirke kratkih priča. U Profilovu su izdanju izašli romani Pitanje krvi, Kraj igre i Pritužbe. Ian Rankin nagrađen je članstvom u Hawthornden Fellowshipu, a osvojio je i književnu nagradu Chandler-Fulbright. Četiri je puta osvajao nagradu Dagger koju dodjeljuje Društvo pisaca kriminalističkih romana, uključujući i nagradu Diamond Dagger. Osvojio je i slavnu američku nagradu Edgar. Usto, ušao je u najuži izbor za dodjelu američke nagrade Anthony, osvojio dansku nagradu Palle Rosenkrantz, francusku Grand Prix du Roman Noir i njemačku Deutscher Krimipreis. Ianu Rankinu dodijeljene su počasne diplome sveučilišta Abertay, St. Andrews, Edinburgh, Hull i Open University. Kao stalni suradnik Newsnight Reviewa na BBC2, predstavio je vlastitu televizijsku seriju, Ian Rankin’s Evil Thoughts. Rankin je u Velikoj Britaniji na samom vrhu ljestvice najprodavanijih autora i odlikovan je Redom Britanskog Carstva za doprinos književnosti, a tu je počast odlučio primiti u Edinburghu, gradu u kojem živi sa suprugom i dva sina.

Moglo bi vas zanimati

×

Kraj igre

Ian Rankin

5.30 €39.93 kn
Dodajte u košaricu