Profil

Koliko je moćan Soros

Emily Tamkin

Pronicljiva i sjajno istražena priča o najvećem svjetskom privatnom donatoru, njegovom putu do bogatstva, ali i o svim kontroverzama koje ga okružuju.
18.45 €139.01 kn

Barkod: 9789533138312

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 264

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Iva Karabič

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 367 g

Knjiga koja razgrće magle zavjera.
Publishers Weekly

Dobrodošla studija čovjeka čija golema moć na tržištu i u javnoj sferi fascinira.
Kirkus Reviews

Koliko je moćan Soros

Tijekom posljednja četiri desetljeća George Soros najveći je svjetski privatni donator neovisnih organizacija koje djeluju na promicanju ljudskih prava, izgradnji demokratskih sustava uprave i vladavini prava, posebno u novim postkomunističkim državama, ali i u drugim zemljama gdje je razvoj tih bitnih elemenata liberalne demokracije ugrožen.

Autorica Emily Tamkin istražila je detaljno kako je George Soros stekao svoje enormno bogatstvo, kako ga je počeo koristiti da bi promovirao ono što on naziva Otvorenim društvom, koje je akcije pokrenuo, te kakve je rezultate postigao. No, ona se istodobno bavila i brojnim kritikama na njegov račun, posebno teorijama zavjere koje prate Sorosa, a koje su postale toliko raširene posljednjih godina da prijete zatru činjenicu da je on doista imao ogroman utjecaj u mnogim zemljama, samo ne na način na koji njegov kritičari i klevetnici taj utjecaj opisuju.

Sjajan uvid u mehanizme pomoću kojih osoba može steći golemo bogatstvo i upotrijebiti ga da utječe na promjene na globalnoj razini.

 

Emily Tamkin

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Koliko je moćan Soros

Emily Tamkin

18.45 €139.01 kn
Dodajte u košaricu