Profil

Kod Yvesa

Ivica Prtenjača

Dvanaest priča i 84 recepta u ovoj knjizi dočaravaju Prtenjačinu životnu filozofiju: okupiti drage prijatelje i ponuditi im divan i bogat objed, stvarajući očaravajuću atmosferu mirisima, okusima i pričama o nekim nepoznatim ljudima ili nama samima.
22.43 €169.00 kn

Barkod: 9789533191706

Broj stranica: 210

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 21 cm

Širina: 17 cm

Težina: 456 g

Majstor stvaranja ugodne i opuštene atmosfere…

Kod Yvesa

Jedan od vodećih hrvatskih pjesnika, napisao je kuharicu koja nije samo kuharica, i zbirku priča, već mnogo više od toga.

Svako poglavlje ove književne kuharice otvara priču o nekoj osobi, za koju autor više nije siguran je li stvarna ili ju je pronašao u svojoj mašti, a zatim slijede recepti za predjela, glavna jela i deserte. Priče su pomalo melankolične i sjetne, neke su tužne, druge smiješne, no svaka prikazuje te likove u životnim situacijama u kojima se lako možemo zamisliti i sami.

Recepti su ukusni, slasni, prilično jednostavni i bogati okusima i mirisima koje možemo prepoznati, ali koji nas mogu i iznenaditi te oduševiti svojim kombinacijama i neznatnim pomakom od uobičajenog ili sasvim neobičnim i maštovitim sastojcima kojima se nismo ni pomišljali koristiti.

 

Ivica Prtenjača

Ivica Prtenjača rođen je 1969. u Rijeci, gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Piše poeziju, prozu, dramske tekstove i novinske kolumne. Pojedine pjesme, ciklusi ili knjige prevedeni su mu na dvadesetak jezika. Sudjelovao na dvadesetak europskih poetskih festivala i susreta kao pozvani hrvatski predstavnik. Uvršten u više antologija, izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti. Predsjednik je odbora Goranova proljeća. Na Trećem programu Hrvatskog radija vodi i autorski potpisuje emisije Moj izbor i Jutro na Trećem. Dosad je objavio knjige poezije: Pisanje oslobađa (1999.), Yves (2001.), Nitko ne govori hrvatski (s Brankom Čegecom i Miroslavom Mićanovićem; izbor iz poezije, dvojezično hrvatsko/francusko izdanje; 2002.), Uzimaj sve što te smiruje (2006.), Okrutnost (2010.);
zbirku priča Kod Yvesa (2011.) te romane Dobro je, lijepo je (2006.), Brdo (2014.) i Tiho rušenje (2017.). Za svoja djela dobio je više uglednih nagrada među kojima i nagrada VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman za roman Brdo.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Kod Yvesa

Ivica Prtenjača

26.41 €198.99 kn
Dodajte u košaricu