Profil

Klasika - poučavanje na temeljima klasičnog obrazovanja

Leigh A. Bortins

Autorica navodi razloge zbog kojih poteba za klasičnim obrazovanjem ulazi i u 21. stoljeće.
15.79 €118.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131535

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 217

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Suzana Szabo

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 270 g

Dobrodošao prilog raspravi o obrazovnom sustavu.

Klasika – poučavanje na temeljima klasičnog obrazovanja

Samo klasično obrazovanje omogućuje nam sudjelovanje u razgovorima s najvećim umovima čovječanstva i njihove riječi omogućuju nam da se s više samopouzdanja suočimo s problemima svakodnevnog života – napominje na početku svoje knjige Leigh A. Bortins navodeći razloge zbog kojih poteba za klasičnim obrazovanjem ulazi i u 21. stoljeće.

Gramatika razvija pamćenje, logika analitičke sposobnosti, a retorika sposobnost komuniciranja. Računala nisu učinila suvišnom vještinu memoriranja niti je internet uništio pismenost. Argumentirano braneći potrebu za klasičnim obrazovanjem, autorica raščlanjuje što je krivo u današnjem obrazovanju i povisuje standarde za svaki predmet osnovnog obrazovanja, od materinjeg jezika preko matematike do prirodnih znanosti i umjetnosti.

Iako nastala u američkom obrazovnom sustavu, koji predviđa i individualno obrazovanje kod kuće, knjiga je u našim uvjetima dobrodošao prilog raspravi o obrazovnom sustavu.

Kako navodi autorica, namijenjena je roditeljima koji žele sudjelovati u obrazovanju svoje djece, nastavnicima nezadovoljnima današnjim niskim standardom znanja, odraslima frustriranima gubitkom posla, koji su spremni usavršavati svoja znanja i svima onima koje zanima kako odgojiti generaciju sposobnih mislilaca i vođa.

Leigh A. Bortins

Leigh A. Bortins američka je pedagoginja i teoretičarka obrazovanja. Jedna je od vodećih figura u američkom pokretu koji se zalaže za obrazovanje kod kuće.

Moglo bi vas zanimati

×

Klasika - poučavanje na temeljima klasičnog obrazovanja

Leigh A. Bortins

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu