Profil

Kit koji je uvijek želio još

Rachel Bright

Sjajna priča o vrijednosti prijateljstva i pronalasku vlastite sreće.
9.16 €69.02 kn Rasprodano

Barkod: 9789533138060

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 36

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Jim Field

Visina: 30.7 cm

Širina: 24.17 cm

Težina: 474 g

Kit Grga u vječnoj potrazi za potopljenim blagom upoznaje račicu Ramonu…

Kit koji je uvijek želio još

Ova sjajna priča o vrijednosti prijateljstva i pronalasku vlastite sreće dolazi nam iz pera tvoraca divnih slikovnica Rachel Bright i Jima Fielda koji su za prethodne naslove iz ove serije; Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka već ovjenčani brojnim nagradama, no što je još važnije, nagrađeni su vjernim i zadovoljnim čitateljima koji su prepoznali nježne, tople i poučne rimovane stihove te prekrasne ilustracije.

Kit Grga u vječnoj je potrazi za potopljenim blagom. Koliko god, međutim, dragocjenosti nagomilao, Grga se ne osjeća ispunjenim. Svaki novo pronađeni predmet daje mu trenutno zadovoljstvo no to ne potraje dugo, i on ponovno, iznova nastavlja svoju potragu. Jednoga dana nailazi na prekrasan greben koji vrvi životom i bojama, ali isto tako i svađom i grajom. Životinje koje ondje žive ne vide tu ljepotu oko sebe nego su udubljene u svoje isprazne prepirke. Ondje Grga upoznaje i mudru račicu Ramonu koja mu otvara oči s novim pogledom na život i savjetuje ga da pokuša nešto ovom svijetu i dati, a ne samo neprestano uzimati.

Grigino srce na kraju ove priče ipak će zapjevati od sreće i to zbog prijateljstva, a ne zbog stvari koje posjeduje.

Profil

Rachel Bright i Jim Field

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života. Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton. Živi u Velikoj Britaniji, u malenome mjestu Dorset pokraj mora s mužem i dvjema kćerčicama te psom. Hrvatskoj publici poznata je po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka i Kit koji je uvijek želio još.

Jim Field višestruko je nagrađivan ilustrator, dizajner i animator. Svoje kreativne ideje voli dočaravati u raznim formama i medijima poput glazbenih spotova, crtića, reklama…, ali ponajviše ga veseli rad na slikovnicama za djecu. Rođen je i odrastao u Velikoj Britaniji, a sada živi u Parizu sa suprugom i kćeri. U Hrvatskoj je poznat po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka i Kit koji je uvijek želio još.

Moglo bi vas zanimati

×

Kit koji je uvijek želio još

Rachel Bright

9.16 €69.02 kn
Dodajte u košaricu