Profil

Kit koji je uvijek želio još

Rachel Bright

Sjajna priča o vrijednosti prijateljstva i pronalasku vlastite sreće.
13.20 €99.46 kn

Barkod: 9789533139661

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2023.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Jim Field

Visina: 30.5 cm

Širina: 24.5 cm

Težina: 480 g

Kit Grga u vječnoj potrazi za potopljenim blagom upoznaje račicu Ramonu…

Kit koji je uvijek želio još

Stoga nikada, baš NIKADA zadovoljan nije bio
i kakva god stekao bogatstva, samo je sve više i VIŠE htio.
A što je veće zgrtao blago, to je osamljeniji bio.
No više nije mogao stati, premda je znao da ne bi smio.
Stoga pusti da more ga nosi, bez ikakva cilja ili puta,
sve dok jednoga dana…
na SAVRŠENO mjesto ne doluta.

Kit Grga u vječnoj je potrazi za potopljenim blagom. Koliko god, međutim, dragocjenosti nagomilao, Grga se ne osjeća ispunjenim. No jednoga dana doluta na savršeno mjesto – koraljni greben duginih boja, sunčevim zrakama prošaran, gdje razna stvorenja druže se povazdan… Krene odmah utažiti vječnu žeđ za blagom… No ondje upoznaje i račicu Ramonu, koju krasi vedar duh, bistar i oštar um te srce dobro kao kruh. Hoće li ipak zbog prijateljstva, a ne zbog stvari koje posjeduje, njegovo srce napokon zapjevati od sreće?

Ova sjajna priča o vrijednosti prijateljstva i pronalasku vlastite sreće dolazi nam iz pera tvoraca bestselera Rachel Bright i Jima Fielda koji su za brojne naslove iz ove serije (Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka, Gušter koji je želio biti zvijezda) već ovjenčani nagradama, no što je još važnije, nagrađeni su vjernim i zadovoljnim čitateljima koji su prepoznali nježne, tople i poučne rimovane stihove te prekrasne ilustracije. Stoga vjerujemo da će se i kit Grga brzo ušuljati u vaše srce i ondje zauvijek ostati.

Prijevod potpisuje vrsni Ozren Doležal.

Profil

Rachel Bright i Jim Field

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života. Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton. Živi u Velikoj Britaniji, u malenome mjestu Dorset pokraj mora s mužem i dvjema kćerčicama te psom. Hrvatskoj publici poznata je po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka i Kit koji je uvijek želio još.

Jim Field višestruko je nagrađivan ilustrator, dizajner i animator. Svoje kreativne ideje voli dočaravati u raznim formama i medijima poput glazbenih spotova, crtića, reklama…, ali ponajviše ga veseli rad na slikovnicama za djecu. Rođen je i odrastao u Velikoj Britaniji, a sada živi u Parizu sa suprugom i kćeri. U Hrvatskoj je poznat po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka i Kit koji je uvijek želio još.

Moglo bi vas zanimati

×

Kit koji je uvijek želio još

Rachel Bright

13.20 €99.46 kn
Dodajte u košaricu