Profil

Kapital Karla Marxa

Steve Shipside

Suvremena interpretacija ekonomskog klasika.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131085

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 117

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Filomena Horvatić

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 146 g

U Marxovim idejama autor pronalazi začetke današnjih pretpostavki održivog kapitalizma, kao što je društvena odgovornost, etika, zaštita okoliša i održivi razvoj.

Kapital Karla Marxa

Oporavljajući se od sloma 08/09., kapitalizam danas traži viziju i rješenja za održivi razvoj, a pritom poseže čak i za kritikom svog prvog i najljućeg protivnika. Kako suvremeni biznis voli instant-rješenja, Kapital u obliku priručnika sa 52 savjetodavna poglavlja prilagođen je za brzu dijagnozu stanja i primjenu na licu mjesta.

Prvi put objavljen 1876. godine, Kapital Karla Marxa imao je golem utjecaj na svjetsku političku ekonomiju, a i danas se smatra jednom od najutjecajnijih knjiga ikada napisanih. U suvremenoj interpretaciji ovog ekonomskog klasika, Steve Shipside preispituje ključne probleme današnjeg kapitalizma, tražeći odgovore u Marxovom klasičnom djelu.

Autor dosjetljivo brani tezu da je svojom kritikom liberalnog tržišta Marx predvidio ekonomske krize koje danas potresaju svijet. Marx je u njegovu priručniku stari lukavac i šaljivčina koji dopisuje klasike svoga vremena i svoje ideje podmeće u dijaloge izmišljenih likova. Ipak, sasvim ozbiljno uspoređujući uvjete rada u 19. stoljeću i danas, autor pokazuje kako primijeniti Marxove postavke u današnjem kontekstu te kako su u Marxovim idejama začeci današnjih pretpostavki održivog kapitalizma, kao što je društvena odgovornost, etika, zaštita okoliša i održivi razvoj.

U 52 inspirativna poglavlja naći ćete odgovore zašto veći biznis nije istodobno bolji biznis, kako razviti radnu snagu kreativnih individualaca, zašto uspješan biznis treba biti društveno odgovoran, koji su najbolji načini za predstavljanje novih tehnologija svom timu te zašto treba održavati zdravlje, dobru formu i pozitivno mišljenje zaposlenika.

Steve Shipside

Steve Shipside je slobodni novinar i publicist, specijaliziran za teme iz poslovnog savjetovanja, računarstva i fitnesa. Autor je interpretacija klasičnih priručnika The Way to Wealth Benjamina Franklina (iz 1758.) i Self-help Samuela Smilea (iz 1845.) objavljenih u istoj biblioteci izdavačke kuće Infinite Ideas.

Moglo bi vas zanimati

×

Kapital Karla Marxa

Steve Shipside

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu