Profil

Kao da me nema

Slavenka Drakulić

Potresna priča o masovnim silovanjima za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini kroz priču djevojke označene slovom S.
19.78 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533191010

Broj stranica: 162

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 270 g

Slavenka Drakulić vodi nas u samo srce balkanskog mraka, a zatim polako natrag prema svjetlosti… Proza sa snagom užasne istine.
Michael Ignatieff

Kao da me nema

Roman objavljen u šesnaest zemalja, a bio je i predložak za igrani film u irsko-švedsko-makedonskoj koprodukciji u režiji Juanite Willson.

„Ovo je potresan roman, ispričan bez zadrške ogoljenim stilom bez literarnih trikova. Jednostavan, ali moralno kompleksan roman povezuje rat, muževnost, seksualno nasilje i žensko tijelo – ali ne nudi banalne zaključke … pitanjima nacije i religije bavi se vrlo suptilno.“
1001 Books You Must Read Before You Die

„Iznoseći put jedne žene kroz tamu etničkog sukoba, autorica čini da vidimo ono s čim se možda ne bismo željeli suočiti: strašna oštećenja koja rat uzrokuje u dubini tijela i duše. Ako želite razumjeti središnji suvremeni događaj u svim njegovim ljudskim dimenzijama, pročitajte ovaj suzdržani, ali nemilosrdan i vrlo dirljiv roman.“
Eva Hoffman

„Da bismo razumjeli pravu prirodu i način razmišljanja onih koji su ratovali, moramo znati što su učinili bosanskim ženama. Bilo je to više od boli, više od brutalnosti, gotovo nemoguće razumjeti. Slavenka Drakulić prisilila nas je još jednom da shvatimo.“
Christiane Amanpour

Slavenka Drakulić

Slavenka Drakulić, novinarka i spisateljica, rođena je u Rijeci 1949. Piše knjige na hrvatskom i engleskom, a neke su prevedene na više od dvadeset jezika (www.slavenkadrakulic.com). U izdanju američke izdavačke kuće Penguin izašlo joj je šest naslova. U publicističkim knjigama uglavnom se bavi svako¬dnevicom u socijalizmu, a poslije 1989. i ratom. Njezina prva publicistička knjiga Smrtni grijesi feminizma (1984.) jedan je od prvih priloga feminizmu u bivšoj Jugoslaviji. Uslijedili su publicistički naslovi Kako smo preživjeli, Oni ne bi ni mrava zgazili, Tijelo njenog tijela i Basne o komunizmu.
U književnim djelima Slavenka Drakulić okrenuta je ženskom tijelu, bolesti i traumi, propitujući i živote kreativnih žena koje su živjele s poznatim umjetnicima. Objavila je romane Hologrami straha, Mramorna koža, Kao da me nema, Božanska glad, Frida ili o boli, Optužena, Dora i Minotaur, Mileva Einstein, teorija tuge i knjigu priča Nevidljiva žena i druge priče. Živi na relaciji Hrvatska – Švedska. Objavljuje članke, kolumne i političke komentare u domaćim i stranim novinama i časopisima, među kojima su The Nation, The New Republic, The New York Times Magazine, The New York Review of Books, Süddeutsche Zeitung, Internazionale, Dagens Nyheter, The Guardian, Neue Zürcher Zeitung i Eurozine.
U izdanju Profila objavljeni su njezini Sabrani eseji, Sabrani romani te knjige Basne o komunizmu, Frida ili o boli i Kao da me nema.

Moglo bi vas zanimati

×

Kao da me nema

Slavenka Drakulić

19.78 €
Dodajte u košaricu